E-paper

Κινηματογράφος

Καιρός

Ζώδια

Κριός

Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος
Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός
Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθύες

 Ευδοξία 
Έτος Γεγονός
1966 «Η αρχή του τέλους ίσως εσήμανε δια την Κύπρον», γράφουν οι «Σάνταιϋ Τάϊμς», επ’ ευκαιρία της εγκαταλείψεως υπό των Τούρκων του «προγεφυρώματος», που εκράτουν πέριξ του ηρώου Κόκκινα, διά το ενδεχόμενον Τουρκικής αποβάσεως εις την νήσον.
1967 Ως ανεκοίνωσεν ο υπουργός Υγιεινής από της αύριον τίθεται εις εφαρμογήν ο θεσμός της παροχής δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως εις τους αγρότας.
1968 Στην καρδιά του χειμώνος κι ενώ αναγγέλλεται εισβολή νέου αντικυκλώνος με ταχύτητα 30 μιλίων ωριαίως, οι Ελληνες αντιμετωπίζουν επιδημίαν γρίππης μεγάλης εντάσεως. Συγκεκριμένα χθές στις αποθήκες φαρμάκων Αθηνών - Πειραιώς παρετηρήθη μεγάλη ζήτησις αντιβιοτικών από τα φαρμακεία - ήτο μεγαλυτέρα κατά 60-70 της συνήθους.
1971 Το παρελθόν Σάββατον, Εορτήν των Γραμμάτων εις την αίθουσαν του Κέντρου Παυσίλυπον, οι Σύλλογοι των Διδασκάλων της Α’ και Β’ Περιφ. Καρδίτσης επραγματοποίησαν συνεστίασαν. Ταύτην ετίμησαν με την παρουσίασαν των ο Δ/ντής της Νομαρχίας κ. Φέσσας εκπροσωπών τον κ. Νομάρχην, ο Στρατιωτικός Διοικητήν Συντ/ρχης κ. Ξενόπολος, ο Δήμαρχος κ. Ι. Τσικρίκης, οι Επιθεωρηταί Α’ και Β’ Περιφερειών κ. Κουτσουλέλος και Παπαγεωργίου και πρότινος αποχωρήσας επιθ/τής κ. Παπαχαραλάμπους. Ηκολούθησαν προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις και γλέντι μέχρι των πρωϊνών ωρών.
1972 Εξοχη και μαχητική χθές η Αναγέννησις - ιδία εις το Α’ ημιχρόνιον - υπέταξε την Χαλκίδα με ένα τέρμα, το οποίον εσημείωσεν με αριστουργηματικό και δυνατό σούτ ο υπέροχος Πλακιάς, ο οποίος χθές ήταν ο καλλίτερος του γηπέδου. Παρά την σχετική έλλειψη του κέντρου η Αναγέννησις εκυριάρχησε καθ’ όλον το Α’ ημίχρονον και με ωραίους συνδυασμούς επίεζε συνεχώς την Χαλκίδα με αποτέλεσμα εις το 26’ ο Πλακιάς ύστερα από εκτέλεσιν κόρνερ και θαυμασία τροφοδοσίαν του υπό του Κρομμύδα να εξαπολύσει τον κεραυνόν του και να παραβιάσει την εστίαν της Χαλκίδος παρά την απέλπιδα προσπάθειαν του γκολκήπερ Γκοτζαμάνη. Προηγουμένως (εις το 22’) ο Κρεμμύδας επωφελούμενος μιας συγχύσεως πρό της εστίας της Χαλκίδος και ενώ ο Γκοτζαμάνης ευρίσκετο εις το έδαφος με ένα ψιλοκρεμαστό σουτάρισμα εσημείωσε τέρμα, το οποίον ακύρωσεν ο διαιτητής κ. Δίλτσας με την δικαιολογίαν ότι είχεν σημειωθεί φάουλ εις βάρος του Γκοτζαμάνη. Εις το β’ ημίχρονον η ομάς της Χαλκίδος επεκράτησεν του γηπέδου και ο αγών εξελίχθη εις ένα θλιβερόν μονόλογον της Χαλκίδος χωρίς, όμως, να δυνηθεί να σημειώσει τέρμα, ενώ η Αναγέννησις διά του Παπανικολάου και του Πλακιά διέκοψε τον μονόλογον με αιφνιδιαστικάς καθόδους αι οποίαι εις ουδέν απέληξαν συνεπεία της πλήρους συγχύσεως του Παπανικολάου να σουτάρει, ενώ ο Πλακιάς εξαπέλυσεν δεύτερον κεραυνόν, τον οποίον απέκρουσεν με έξοχον μπλοζόν ο Γκοτζαμάνης και εμπόδισε ούτω δια δευτέραν φοράν παραβίασιν της εστίας του.
«« 1 / 2 / 2017 »»

Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
Πρωτοσέλιδο

Ατζέντα
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Χρήσιμα

Σαν σήμερα (1/2)
Τοπικά
1972 : Εξοχη και μαχητική χθές η Αναγέννησις - ιδία εις το Α’ ημιχρόνιον - υπέταξε την Χαλκίδα με ένα τέρμα, το οποίον εσημείωσεν με αριστουργηματικό και δυνατό σούτ ο υπέροχος Πλακιάς, ο οποίος χθές ήταν ο καλλίτερος του γηπέδου. Παρά την σχετική έλλειψη του κέντρου η Αναγέννησις εκυριάρχησε καθ’ όλον το Α’ ημίχρονον και με ωραίους συνδυασμούς επίεζε συνεχώς την Χαλκίδα με αποτέλεσμα εις το 26’ ο Πλακιάς ύστερα από εκτέλεσιν κόρνερ και θαυμασία τροφοδοσίαν του υπό του Κρομμύδα να εξαπολύσει τον κεραυνόν του και να παραβιάσει την εστίαν της Χαλκίδος παρά την απέλπιδα προσπάθειαν του γκολκήπερ Γκοτζαμάνη. Προηγουμένως (εις το 22’) ο Κρεμμύδας επωφελούμενος μιας συγχύσεως πρό της εστίας της Χαλκίδος και ενώ ο Γκοτζαμάνης ευρίσκετο εις το έδαφος με ένα ψιλοκρεμαστό σουτάρισμα εσημείωσε τέρμα, το οποίον ακύρωσεν ο διαιτητής κ. Δίλτσας με την δικαιολογίαν ότι είχεν σημειωθεί φάουλ εις βάρος του Γκοτζαμάνη. Εις το β’ ημίχρονον η ομάς της Χαλκίδος επεκράτησεν του γηπέδου και ο αγών εξελίχθη εις ένα θλιβερόν μονόλογον της Χαλκίδος χωρίς, όμως, να δυνηθεί να σημειώσει τέρμα, ενώ η Αναγέννησις διά του Παπανικολάου και του Πλακιά διέκοψε τον μονόλογον με αιφνιδιαστικάς καθόδους αι οποίαι εις ουδέν απέληξαν συνεπεία της πλήρους συγχύσεως του Παπανικολάου να σουτάρει, ενώ ο Πλακιάς εξαπέλυσεν δεύτερον κεραυνόν, τον οποίον απέκρουσεν με έξοχον μπλοζόν ο Γκοτζαμάνης και εμπόδισε ούτω δια δευτέραν φοράν παραβίασιν της εστίας του.
1971 : Το παρελθόν Σάββατον, Εορτήν των Γραμμάτων εις την αίθουσαν του Κέντρου Παυσίλυπον, οι Σύλλογοι των Διδασκάλων της Α’ και Β’ Περιφ. Καρδίτσης επραγματοποίησαν συνεστίασαν. Ταύτην ετίμησαν με την παρουσίασαν των ο Δ/ντής της Νομαρχίας κ. Φέσσας εκπροσωπών τον κ. Νομάρχην, ο Στρατιωτικός Διοικητήν Συντ/ρχης κ. Ξενόπολος, ο Δήμαρχος κ. Ι. Τσικρίκης, οι Επιθεωρηταί Α’ και Β’ Περιφερειών κ. Κουτσουλέλος και Παπαγεωργίου και πρότινος αποχωρήσας επιθ/τής κ. Παπαχαραλάμπους. Ηκολούθησαν προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις και γλέντι μέχρι των πρωϊνών ωρών.
Εθνικά - Διεθνή
1968 : Στην καρδιά του χειμώνος κι ενώ αναγγέλλεται εισβολή νέου αντικυκλώνος με ταχύτητα 30 μιλίων ωριαίως, οι Ελληνες αντιμετωπίζουν επιδημίαν γρίππης μεγάλης εντάσεως. Συγκεκριμένα χθές στις αποθήκες φαρμάκων Αθηνών - Πειραιώς παρετηρήθη μεγάλη ζήτησις αντιβιοτικών από τα φαρμακεία - ήτο μεγαλυτέρα κατά 60-70 της συνήθους.
1967 : Ως ανεκοίνωσεν ο υπουργός Υγιεινής από της αύριον τίθεται εις εφαρμογήν ο θεσμός της παροχής δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως εις τους αγρότας.
1966 : «Η αρχή του τέλους ίσως εσήμανε δια την Κύπρον», γράφουν οι «Σάνταιϋ Τάϊμς», επ’ ευκαιρία της εγκαταλείψεως υπό των Τούρκων του «προγεφυρώματος», που εκράτουν πέριξ του ηρώου Κόκκινα, διά το ενδεχόμενον Τουρκικής αποβάσεως εις την νήσον.

Δημοσκόπιση

Σήμερα Γιορτάζουν
Ευδοξία