E-paper

Κινηματογράφος

Καιρός

Ζώδια

Κριός

Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος
Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός
Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθύες

Έτος Γεγονός
1966 Μεταδίδεται, ότι η σοβιετική υπόγειος πυρηνική έκρηξις η οποία είναι προφανές, ότι επραγματοποιήθη χθές, πιθανώς ν’ απέβλεπεν εις την κατασκευήν πυρηνικής κεφαλής διά τον ισχυρότερον πύραυλον του κόσμου. Η ανάγκη κατασκευής ισχυροτέρων πυρηνικών κώνων εγνώσθη προσφάτως, όταν οι ρώσοι ανεκοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δορυφόρον βάρους μεγαλυτέρου των 12 τόννων με πυραύλους προωθητικής ισχύος 3 εκ. λιβρών κατά την απογείωσιν. Η χθεσινή έκρηξις κατά τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονας, είναι δεκάτις ισχυροτέρα από τας συνήθεις.
1967 Γυνή ηλικίας 44 ετών εδήλωσε χθες εις τον ανακρίνοντα αυτήν δικαστήν ότι εφόνευσε τον σύζυγό της πλήξασα αυτόν 18 φοράς με πέλεκυν διότι προσεπάθει να την φονεύση δια της μαύρης μαγείας. Κατά τα τελευταία τρία έτη, προσέθεσε, ο σύζυγός μου ήναπτε επτά κηρία και προσηύχετο εις τον διάβολον διά να αποθάνω ή διά να παραφρονήσω». Η ιδία εδήλωσεν επίσης ότι είναι ζήτημα εάν εκοιμήθη πλέον των 30 νυκτών κατά την τελευταίαν τριετίαν.
1971 Μέγα πλήθος συμπολιτών παρηκολούθησε προχθές την ετησίαν έκθεσιν δραστηριότητας του κ. Δημάρχου και των συνεργατών του. Λακωνικός εις την εισήγησίν του ο Δήμαρχος κ. Τσικρίκης έδωσε το περίγραμμα των μεγάλων επιτεύξεων κατά το παρελθόν έτος και διέγραψε τους στόχους διά το διανυόμενον έτος 1971. Το πυκνό ακροατήριο κατεχειροκρότησε τον ομιλητήν, τον οποίον συνεχάρη μετά το πέρας της εκθέσεώς του. Κατωτέρω καταχωρούμε την ομιλίαν του κ. Δημάρχου και τους στόχους του διά το 1971. Αισθάνομαι όλως ιδιαιτέραν αληθινή χαρά και αγαλλίαση διότι σήμερον προσέρχομαι ενώπιόν σας να σας εκθέσω και λογοδοτήσω διά τα πεπραγμένα της Διοικήσεως του Δήμου Καρδίτσης ύστερα από έν έτος που θέλω να πιστεύω ότι υπήρξεν γόνιμον πραγματικής δημιουργίας και κάποιας μέσα εις τα όρια του δυνατού Οικονομικής περισυλλογής Τιμίας και λελογισμένης. Η υποχρέωσίς μου και το καθήκον αυτό δεν βαρύνει μόνον εμέ προσωπικώς αλλά και ολόκληρον το Δημοτικόν Συμβούλιον της πόλεως αυτής σχετικώς με την δραστηριότητα και την εν γένει πορείαν, την ενάσκησιν και διαχείρισιν των απασχολούντων Δημοτικών θεμάτων κατά το διαρρεύσαν έτος. Οι υπεύθυνοι άρχοντες λογοδοτούν, ενημερώνουν και περιμένουν να κριθούν από τους πολίτας επί των πεπραγμένων.
1972 Εις Γεφύρια, ο κ. Νομάρχης ενέκρινε την χορήγησιν δανείου 300 χιλ. δρχ. διά την ύδρευσιν. Οι κάτοικοι εζήτησαν όπως συντηρηθή ο κεντρικός δρόμος από του «Δέλτα» μέχρι του Σταυρού. Ο κ. Νομάρχης υπεσχέθη ότι εντος τριετίας η εν λόγω οδική αρτηρία θΆ ασφαλτοστρωθεί. Εις άλλο αίτημα ο κ. Νομάρχης υπεσχέθη την δρομολόγησιν λεωφορείων ευθύς ως τα ΚΤΕΛ καταστούν Νομαρχιακά. Εις Καππαδοκικόν, διετέθη κονδύλιον 20 χιλ. διΆ εξυγιαντικά έργα και εδόθησαν λύσεις εις ζητήματα αφορώντα την κοινότητα και το σχολείον. Εις Γραμματικόν τέλος και τους οικισμούς Οθωμανικού και Νέου Ικονίου επέλυσε διάφορα ζητήματα βοσκοτοπων αρδευσεων κ.λπ.
1975 Την προσεχή Κυριακήν και ώραν 11 π.μ. εις το κινηματοθέατρον «Αστέρια» διοργανούται υπό του μουσικοκαλλιτεχνικού Συλλόγου «ο Αρίων» ρεσιτάλ βιολιού με τον Λαρισαίον καλλιτέχνην Αχιλλέαν Λαμπρανάρην διπλωματούχον σολίστ της μουσικής ακαδημίας Βερολίνου. Αι εισπράξεις θα διατεθούν προς ενίσχυσιν των πόρων των νυκτερινών σχολών της Λαϊκής Βιβλιοθήκης.
«« 16 / 2 / 2017 »»

Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
Πρωτοσέλιδο

Ατζέντα
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Χρήσιμα

Σαν σήμερα (16/2)
Τοπικά
1975 : Την προσεχή Κυριακήν και ώραν 11 π.μ. εις το κινηματοθέατρον «Αστέρια» διοργανούται υπό του μουσικοκαλλιτεχνικού Συλλόγου «ο Αρίων» ρεσιτάλ βιολιού με τον Λαρισαίον καλλιτέχνην Αχιλλέαν Λαμπρανάρην διπλωματούχον σολίστ της μουσικής ακαδημίας Βερολίνου. Αι εισπράξεις θα διατεθούν προς ενίσχυσιν των πόρων των νυκτερινών σχολών της Λαϊκής Βιβλιοθήκης.
1972 : Εις Γεφύρια, ο κ. Νομάρχης ενέκρινε την χορήγησιν δανείου 300 χιλ. δρχ. διά την ύδρευσιν. Οι κάτοικοι εζήτησαν όπως συντηρηθή ο κεντρικός δρόμος από του «Δέλτα» μέχρι του Σταυρού. Ο κ. Νομάρχης υπεσχέθη ότι εντος τριετίας η εν λόγω οδική αρτηρία θΆ ασφαλτοστρωθεί. Εις άλλο αίτημα ο κ. Νομάρχης υπεσχέθη την δρομολόγησιν λεωφορείων ευθύς ως τα ΚΤΕΛ καταστούν Νομαρχιακά. Εις Καππαδοκικόν, διετέθη κονδύλιον 20 χιλ. διΆ εξυγιαντικά έργα και εδόθησαν λύσεις εις ζητήματα αφορώντα την κοινότητα και το σχολείον. Εις Γραμματικόν τέλος και τους οικισμούς Οθωμανικού και Νέου Ικονίου επέλυσε διάφορα ζητήματα βοσκοτοπων αρδευσεων κ.λπ.
1971 : Μέγα πλήθος συμπολιτών παρηκολούθησε προχθές την ετησίαν έκθεσιν δραστηριότητας του κ. Δημάρχου και των συνεργατών του. Λακωνικός εις την εισήγησίν του ο Δήμαρχος κ. Τσικρίκης έδωσε το περίγραμμα των μεγάλων επιτεύξεων κατά το παρελθόν έτος και διέγραψε τους στόχους διά το διανυόμενον έτος 1971. Το πυκνό ακροατήριο κατεχειροκρότησε τον ομιλητήν, τον οποίον συνεχάρη μετά το πέρας της εκθέσεώς του. Κατωτέρω καταχωρούμε την ομιλίαν του κ. Δημάρχου και τους στόχους του διά το 1971. Αισθάνομαι όλως ιδιαιτέραν αληθινή χαρά και αγαλλίαση διότι σήμερον προσέρχομαι ενώπιόν σας να σας εκθέσω και λογοδοτήσω διά τα πεπραγμένα της Διοικήσεως του Δήμου Καρδίτσης ύστερα από έν έτος που θέλω να πιστεύω ότι υπήρξεν γόνιμον πραγματικής δημιουργίας και κάποιας μέσα εις τα όρια του δυνατού Οικονομικής περισυλλογής Τιμίας και λελογισμένης. Η υποχρέωσίς μου και το καθήκον αυτό δεν βαρύνει μόνον εμέ προσωπικώς αλλά και ολόκληρον το Δημοτικόν Συμβούλιον της πόλεως αυτής σχετικώς με την δραστηριότητα και την εν γένει πορείαν, την ενάσκησιν και διαχείρισιν των απασχολούντων Δημοτικών θεμάτων κατά το διαρρεύσαν έτος. Οι υπεύθυνοι άρχοντες λογοδοτούν, ενημερώνουν και περιμένουν να κριθούν από τους πολίτας επί των πεπραγμένων.
Εθνικά - Διεθνή
1967 : Γυνή ηλικίας 44 ετών εδήλωσε χθες εις τον ανακρίνοντα αυτήν δικαστήν ότι εφόνευσε τον σύζυγό της πλήξασα αυτόν 18 φοράς με πέλεκυν διότι προσεπάθει να την φονεύση δια της μαύρης μαγείας. Κατά τα τελευταία τρία έτη, προσέθεσε, ο σύζυγός μου ήναπτε επτά κηρία και προσηύχετο εις τον διάβολον διά να αποθάνω ή διά να παραφρονήσω». Η ιδία εδήλωσεν επίσης ότι είναι ζήτημα εάν εκοιμήθη πλέον των 30 νυκτών κατά την τελευταίαν τριετίαν.
1966 : Μεταδίδεται, ότι η σοβιετική υπόγειος πυρηνική έκρηξις η οποία είναι προφανές, ότι επραγματοποιήθη χθές, πιθανώς ν’ απέβλεπεν εις την κατασκευήν πυρηνικής κεφαλής διά τον ισχυρότερον πύραυλον του κόσμου. Η ανάγκη κατασκευής ισχυροτέρων πυρηνικών κώνων εγνώσθη προσφάτως, όταν οι ρώσοι ανεκοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δορυφόρον βάρους μεγαλυτέρου των 12 τόννων με πυραύλους προωθητικής ισχύος 3 εκ. λιβρών κατά την απογείωσιν. Η χθεσινή έκρηξις κατά τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονας, είναι δεκάτις ισχυροτέρα από τας συνήθεις.

Δημοσκόπιση

Σήμερα Γιορτάζουν
Καμία εορτή