E-paper

Κινηματογράφος

Καιρός

Ζώδια

Κριός

Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος
Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός
Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθύες

Έτος Γεγονός
1969 Το Καλλιτεχνικό Γραφείο του Θεοδώρου Κρίτα πιστόν στον προγραμματισμό ψυχαγωγίας των Επαρχιακών πόλεων με θεάματα εξωτερικού, θα παρουσιάση αύριο και μεθαύριο στ’ Αστέρια τα περίφημα αφρικανικκά Μπαλλέτα της Δαχομέης, τα οποία περιοδεύουν τις ελληνικές πόλεις από της 11ης Ιανουαρίου με ρεκόρ κινήσεως θεατών.
1970 Προχθές εις το κινηματοθέατρον «Αστέρια» και εν μέσω πολυπληθούς συγκεντρώσεως έλαβε χώραν ομιλία του Δημάρχου κ. Ιωάν. Τσικρίκη πλουσία εις επιτεύγματα κατά το διαρρεύσαν έτος 1969 της Δημοτικής μας αρχής και διά τα εκτελεσθησόμενα έργα κατά το έτος 1970. Την ομιλίαν ετίμησαν διά της παρουσίας των ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος, ο Νομάρχης κ. Συνδίκας, ο Διοικητής Μεραρχίας κ. Λυμπέρης, ο Στρατιωτικός Διοικητής κ. Λέττας μετά αξιωματικών, ο Διοικητής Χωροφυλακής κ. Ρουμελιώτης μετά των αξιωματικών, προϊστάμενοι δημοσίων υπηρεσιών και πλήθος δημοτών. Ομιλών προς τους παρισταμένους ο Δήμαρχος κ. Τσικρίκης είπε τα εξής: «Αισθάνομαι αληθινή χαρά και αγαλλίαση διότι σήμερον προσέρχομαι ενώπιόν σας να λογοδοτήσω περί των πεπραγμένων της Διοικήσεως του Δήμου Καρδίτσης ύστερα από ένα έτος πραγματικής δημιουργίας και οικονομικής περισυλλογής τιμίας και λελογισμένης».
1971 Διευκρινίσεις ως προς τας προϋποθέσεις παροχής στεγαστικής συνδρομής υπό του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας παρέχει το υπουργείον Εργασίας. Ούτω διά να τύχη ο εργαζόμενος της προστασίας του ΟΕΚ πρέπει 1) να συνδέεται μετά του εργοδότου διά σχέσεως εξηρτημένης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου και να έχει πραγματοποιήσει 1.500 ημέρας εργασίας κατά τον χρόνον της υποβολής της αιτήσεως εξ ών ανά 30 καθ’ έκαστον έτος των τριών ημερολογιακών ετών των προηγουμένων του έτους καθ’ ό υπεβλήθη η περί δανειοδοτήσεως αίτησις ή το σχετικόν απογραφικόν δελτίον διά την συμμετοχήν εις κλήρωσιν εργατικών κατοικιών, 2) να τυγχάνη αρχηγός - προστάτης οικογενείας και 3) να στερήται ακινήτου περιουσίας.
1973 Διευκρινίσεις ως προς τας προϋποθέσεις παροχής στεγαστικής συνδρομής υπό του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας παρέχει το υπουργείον Εργασίας. Ούτω διά να τύχη ο εργαζόμενος της προστασίας του ΟΕΚ πρέπει 1) να συνδέεται μετά του εργοδότου διά σχέσεως εξηρτημένης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου και να έχει πραγματοποιήσει 1.500 ημέρας εργασίας κατά τον χρόνον της υποβολής της αιτήσεως εξ ών ανά 30 καθ’ έκαστον έτος των τριών ημερολογιακών ετών των προηγουμένων του έτους καθ’ ό υπεβλήθη η περί δανειοδοτήσεως αίτησις ή το σχετικόν απογραφικόν δελτίον διά την συμμετοχήν εις κλήρωσιν εργατικών κατοικιών, 2) να τυγχάνη αρχηγός - προστάτης οικογενείας και 3) να στερήται ακινήτου περιουσίας.
1975 Εις την Νομαρχίαν ελήφθη τηλεγράφημα της Γενικής Δ/νσεως φορολογίας καπνού του υπουργείου Οικονομικών. Δι’ αποφάσεως υπουργούΟικονομικών επετράπη η υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων παραχθέντος καπνού μέχρις 28/2
1976 Μια νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας σημείωσε η Αναγέννησις επί του Λεβαδειακού και ανήλθε ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα. Μια νίκη όχι και τόση άνετη. Ισως δε, θα μπορούσαμε να πούμε και αγχώδης, διότι οι παίκτες μας έχασαν δυο - τρεις κλασσικές ευκαιρίες και θα μπορούσαν παρά την μη ικανοποιητική εμφάνιση να κερδίσει μ’ ένα μεγάλο σκορ. Πάντως όμως υπήρχαν μερικές στιγμές που οι παίκτες μας συνδυάζονται θαυμάσια αλλά και πάλι η αστοχία δεν τους επέτρεψε να σημειώσουν τέρματα. Ο Λεβαδειακός έδειξε ότι έχει μια καλή ομάδα παρά το σκληρό και πολλές φορές αντιαθλητικό παιγνίδι ορισμένων παικτών του. Αυτοί όμως το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να γελοιοποιηθούν μπροστά σε 2.000 φιλάθλους που πολλές φορές εξαγριώνοντο από το σκληρό και βάναυσο παιγνίδι. Πάντως σημασία έχουν οι βαθμοί που ανέβασαν αρκετά την ομάδα μας στον βαθμολογικό πίνακα. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Αναγέννησις είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ωρίς όμως να πιέσει σοβαρά την εστία του Αγγελίνα. Μόλις στο 1’ ο Παπανικολάου μετά από ωραία μπαλιά του Δ. Τάντου άργησε να σουτάρει και ανεκόπη. Στο 3’ εξελίχθη θαυμάσιος συνδυασμός Παπανικολάου - Δ. Τάντου αλλά και πάλι ο Παπανικολάου απέτυχε στην τελική προσπάθεια. Μετά τα 10’ πρώτα ο Λεβαδειακός αναπτύχθη και είχε κυριαρχία στο χώρο του κέντρου με μερικές αντεπιθέσεις οι οποίες θραύοντο όμως πάνω στον Πέτσα.
«« 18 / 2 / 2017 »»

Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
Πρωτοσέλιδο

Ατζέντα
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Χρήσιμα

Σαν σήμερα (18/2)
Τοπικά
1976 : Μια νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας σημείωσε η Αναγέννησις επί του Λεβαδειακού και ανήλθε ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα. Μια νίκη όχι και τόση άνετη. Ισως δε, θα μπορούσαμε να πούμε και αγχώδης, διότι οι παίκτες μας έχασαν δυο - τρεις κλασσικές ευκαιρίες και θα μπορούσαν παρά την μη ικανοποιητική εμφάνιση να κερδίσει μ’ ένα μεγάλο σκορ. Πάντως όμως υπήρχαν μερικές στιγμές που οι παίκτες μας συνδυάζονται θαυμάσια αλλά και πάλι η αστοχία δεν τους επέτρεψε να σημειώσουν τέρματα. Ο Λεβαδειακός έδειξε ότι έχει μια καλή ομάδα παρά το σκληρό και πολλές φορές αντιαθλητικό παιγνίδι ορισμένων παικτών του. Αυτοί όμως το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να γελοιοποιηθούν μπροστά σε 2.000 φιλάθλους που πολλές φορές εξαγριώνοντο από το σκληρό και βάναυσο παιγνίδι. Πάντως σημασία έχουν οι βαθμοί που ανέβασαν αρκετά την ομάδα μας στον βαθμολογικό πίνακα. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Αναγέννησις είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ωρίς όμως να πιέσει σοβαρά την εστία του Αγγελίνα. Μόλις στο 1’ ο Παπανικολάου μετά από ωραία μπαλιά του Δ. Τάντου άργησε να σουτάρει και ανεκόπη. Στο 3’ εξελίχθη θαυμάσιος συνδυασμός Παπανικολάου - Δ. Τάντου αλλά και πάλι ο Παπανικολάου απέτυχε στην τελική προσπάθεια. Μετά τα 10’ πρώτα ο Λεβαδειακός αναπτύχθη και είχε κυριαρχία στο χώρο του κέντρου με μερικές αντεπιθέσεις οι οποίες θραύοντο όμως πάνω στον Πέτσα.
1975 : Εις την Νομαρχίαν ελήφθη τηλεγράφημα της Γενικής Δ/νσεως φορολογίας καπνού του υπουργείου Οικονομικών. Δι’ αποφάσεως υπουργούΟικονομικών επετράπη η υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων παραχθέντος καπνού μέχρις 28/2
1970 : Προχθές εις το κινηματοθέατρον «Αστέρια» και εν μέσω πολυπληθούς συγκεντρώσεως έλαβε χώραν ομιλία του Δημάρχου κ. Ιωάν. Τσικρίκη πλουσία εις επιτεύγματα κατά το διαρρεύσαν έτος 1969 της Δημοτικής μας αρχής και διά τα εκτελεσθησόμενα έργα κατά το έτος 1970. Την ομιλίαν ετίμησαν διά της παρουσίας των ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κωνσταντίνος, ο Νομάρχης κ. Συνδίκας, ο Διοικητής Μεραρχίας κ. Λυμπέρης, ο Στρατιωτικός Διοικητής κ. Λέττας μετά αξιωματικών, ο Διοικητής Χωροφυλακής κ. Ρουμελιώτης μετά των αξιωματικών, προϊστάμενοι δημοσίων υπηρεσιών και πλήθος δημοτών. Ομιλών προς τους παρισταμένους ο Δήμαρχος κ. Τσικρίκης είπε τα εξής: «Αισθάνομαι αληθινή χαρά και αγαλλίαση διότι σήμερον προσέρχομαι ενώπιόν σας να λογοδοτήσω περί των πεπραγμένων της Διοικήσεως του Δήμου Καρδίτσης ύστερα από ένα έτος πραγματικής δημιουργίας και οικονομικής περισυλλογής τιμίας και λελογισμένης».
1969 : Το Καλλιτεχνικό Γραφείο του Θεοδώρου Κρίτα πιστόν στον προγραμματισμό ψυχαγωγίας των Επαρχιακών πόλεων με θεάματα εξωτερικού, θα παρουσιάση αύριο και μεθαύριο στ’ Αστέρια τα περίφημα αφρικανικκά Μπαλλέτα της Δαχομέης, τα οποία περιοδεύουν τις ελληνικές πόλεις από της 11ης Ιανουαρίου με ρεκόρ κινήσεως θεατών.
Εθνικά - Διεθνή
1973 : Διευκρινίσεις ως προς τας προϋποθέσεις παροχής στεγαστικής συνδρομής υπό του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας παρέχει το υπουργείον Εργασίας. Ούτω διά να τύχη ο εργαζόμενος της προστασίας του ΟΕΚ πρέπει 1) να συνδέεται μετά του εργοδότου διά σχέσεως εξηρτημένης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου και να έχει πραγματοποιήσει 1.500 ημέρας εργασίας κατά τον χρόνον της υποβολής της αιτήσεως εξ ών ανά 30 καθ’ έκαστον έτος των τριών ημερολογιακών ετών των προηγουμένων του έτους καθ’ ό υπεβλήθη η περί δανειοδοτήσεως αίτησις ή το σχετικόν απογραφικόν δελτίον διά την συμμετοχήν εις κλήρωσιν εργατικών κατοικιών, 2) να τυγχάνη αρχηγός - προστάτης οικογενείας και 3) να στερήται ακινήτου περιουσίας.
1971 : Διευκρινίσεις ως προς τας προϋποθέσεις παροχής στεγαστικής συνδρομής υπό του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας παρέχει το υπουργείον Εργασίας. Ούτω διά να τύχη ο εργαζόμενος της προστασίας του ΟΕΚ πρέπει 1) να συνδέεται μετά του εργοδότου διά σχέσεως εξηρτημένης εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου και να έχει πραγματοποιήσει 1.500 ημέρας εργασίας κατά τον χρόνον της υποβολής της αιτήσεως εξ ών ανά 30 καθ’ έκαστον έτος των τριών ημερολογιακών ετών των προηγουμένων του έτους καθ’ ό υπεβλήθη η περί δανειοδοτήσεως αίτησις ή το σχετικόν απογραφικόν δελτίον διά την συμμετοχήν εις κλήρωσιν εργατικών κατοικιών, 2) να τυγχάνη αρχηγός - προστάτης οικογενείας και 3) να στερήται ακινήτου περιουσίας.

Δημοσκόπιση

Σήμερα Γιορτάζουν
Καμία εορτή