E-paper

Κινηματογράφος

Καιρός

Ζώδια

Κριός

Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος
Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός
Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθύες

 Θεόδωρος 
 Θεοδώρα 
Έτος Γεγονός
1966 Η κατάργησις του κλειστού φαρμακευτικού επαγγέλματος θα έχει ως συνέπεια τα 900 φαρμακεία της υπαίθρου, που εξυπηρετούν τον αγροτικό πληθυσμό, να μετακινηθούν εντός μηνός στην Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, εξ αφορμής μελέτης του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών, κατά την οποία η λειτουργία της αγοράς των φαρμάκων παρεμποδίζεται από τον καθορισμό ανωτάτων λιανικών τιμών και από το «κλειστό» του φαρμακευτικού επαγγέλματος.
1967 Θρασύς και βάναυσος εκμεταλλευτής νεαράς ιεροδούλου γυναικός εγκατεστημένης εις την πόλιν μας συνελήφθη υπό οργάνων του τμήματος ασφαλείας και ήδη θ’ αντιμετωπίση τον πέλεκυν της Δικαιοσύνης. Πρόκειται περί του Παν. Φιλ. Αντωνοπούλου ετών 36 εκ Τριπόλεως κατοίκου Αθηνών εγγάμου και πατρός δύο τέκνων πλασιέ εντύπων, ο οποίος με διαφόρους απατηλάς υποσχέσεις περί γάμου, αλλά και απειλάς απέσπασε χρήματα από την Ειρήνην θυγατέρα Κων. Κετούγια ετών 18 από τα Αμπελάκια Τριχωνίδος η οποία εργάζετο ως ιερόδουλος εις την πόλιν μας από τινων ημερών και εις την Λαμίαν προ καιρού.
1968 Mέχρι τέλους τρέχ. μηνός είναι υποχρεωτική η ανανέωσις όλων των αδειών μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων. Σχετικώς ο Δ/τής Δ/σεως Χωρ/κής κ. Αγγελάκης μας ανακοινώνει: 1) Οι μη εφοδιασθέντες μέχρι σήμερον δι’ αδείας κυκλοφορίας τούτων προσερχόμενοι εις τας κατά τόπους αρμοδίας Υπηρεσίας Χωρ/κής αιτήσωσι την έκδοσιν της απαιτουμένης αδείας. 2) Οι κατέχοντες αδείας κυκλοφορίας εκδοθείσας κατά το παρελθόν, εντός του αυτού χρονικού διαστήματος προσκομίσωσι, εις τας αυτά υπηρεσίας, προς έλεγχον τα ποδήλατα και μοτοποδήλατά των και τας αδείας πρός θεώρησιν. Οι μέχρι της ανωτέρω χρονολογίας μή εφοδιασθησόμενοι διά των ώς άνω αδειών ή μη θεωρήσαντες τας παλαιάς θα διώκονται κατά την υπ’ αριθ. 30/65 Αστυνομικήν Διάταξιν.
1969 Προχθές Τετάρτη αργά το απόγευμα ο ποιμένας Χρ. Μπαμπλέκης από την Καρδιτσομαγούλα διέκρινε λίγο πιο μακρυά από το ποίμνιό του ένα κοριτσάκι. Δεν άργησε ν’ αντιληφθή ότι είχεσ παραπλανηθή. Το επλησίασε κι εκείνο δακρυσμένο έκρυβε το πρόσωπό του από ντροπή. Ο Μπαμπλέκης το ενεθάρρυνε και με πατρική στοργή το οδήγησε στο φτωχικό του όπου και το εφιλοξένησε με τις θυγατέρες του. Το πρωί ειδοποίησε τον πρόεδρο κι εκείνος την Ασφάλεια Καρδίτσης. Επρόκειτο για τη μαθήτρια β’ γυμνασίου Ζωγράφου Αθηνών Ελένη Ηλ. Λιάπη 13 χρόνων για την εξαφάνιση της οποίας είχε ασχοληθή ο χθεσινός Ν. Αγών και ο Αθηναϊκός Τύπος. Αφορμή της φυγής «προς το άγνωστο» ήταν ο φόβος... πατρικών επηδαψιλεύσεων επειδή δεν εσημείωσε πρόοδο στα μαθήματά της (διαγωνισμοί Α’ εξαμήνου). Ο Διοικητής Ασφαλείας κ. Κ. Καραγκούνης αφού συνεχάρη τον Μπαμπλέκη διά τας φροντίδας του προς την μικρή μαθήτρια ειδοποίησε τους γονείς της στην Αθήνα οι οποίοι έφθασαν χθές και την παρέλαβαν. Η Ελένη κατάγεται από το Πετρωτό διαμένει δε με τους γονείς της και άλλους τρείς μικρότερους αδελφούς της στη συνοικία Ζωγράφου (Κουσίδη 30). Στην Καρδίτσα η Ελένη έφθασε με λεωφορείο της γραμμής, από την Καρδίτσα δε ανεχώρησε αμέσως προς Καρδιτσομαγούλα περιπλανωμένη στους αγρούς κοντά στο χωριό όπου την ανεύρε ο Μπαμπλέκης.
1970 Από του καλλιεργητικού έτους 1970 και εφεξής δεν ισχύει η απαγόρευσις της καλλιεργείας καπνών εις έκτασιν μεγαλυτέραν των 20 στρεμμάτων προκειμένου περί καλλιεργείας εξαγωγίμων καπνών ουδετέρου τύπου. Εξ άλλου επεκτείνεται εις τα άρρενα τέκνα καπνοπαραγωγών πεδινών χωρίων εφ’ όσον εδημιούργησαν ιδίαν εκ γάμου οικογένειαν, το δικαίωμα καλλιεργείας καπνών εσωτερικής καταναλώσεως, το οποίον μέχρι τούδε εχορηγείτο μόνον εις τα τέκνα παραγωγών ορεινών και ημιορεινών χωρίων. Τα προαναφερθέντα ευεργετικά μέτρα διά την βελτίωσιν της θέσεων των καπνοπαραγωγών περιέχονται εις την υπ’ αριθμόν 422/70 πράξιν της Κυβερνητικής Επιτροπής Καπνού, υπογραμμίζουν δε δι’ άλλην μίαν φοράν την υπέρ των καπνοπαραγωγών μέριμναν της εθνικής κυβερνήσεως.
1973 Τρείς ανώτατοι υπάλληλοι του Γερμανικού ομοσπονδιακού ιδρύματος εργασίας ήτοι οι κ.κ. Χέλμουντ Μίντα, ο Κάρλ Μαϊμπάουμ και ο Κάρλ Καϊτοσχολσιεβέγκενμ διεξήγαγαν συνομιλίας εν Ελλάδι, μετά του αρμοδίου του υπουργείου εθνικής οικονομίας και του οργανισμού απασχολήσεως επί θεμάτων των εν Δ. Γερμανία εργαζομένων Ελλήνων εργατών. Αι συνομιλίαι διεξήχθησαν εις φιλικοτάτην ατμόσφαιραν.
1974 Υπό του Νομάρχου Καρδίτσης κ. Φοίβου Καζάκη, θα παραδοθούν σήμερον Πέμπτην και ώραν 11 π.μ. εις τους δικαιούχους θεομηνιοπλήκτους του οικισμού ΣΥΚΕΑ Μουζακίου, 277 τίτλοι κυριότητος (παραχωρητήρια). Οι ανωτέρω δικαιούχοι προέχονται εκ διαφόρων Κοινοτήτων του ορεινού συγκροτήματος της Αργιθέας.
«« 28 / 2 / 2017 »»

Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
Πρωτοσέλιδο

Ατζέντα
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Χρήσιμα

Σαν σήμερα (28/2)
Τοπικά
1974 : Υπό του Νομάρχου Καρδίτσης κ. Φοίβου Καζάκη, θα παραδοθούν σήμερον Πέμπτην και ώραν 11 π.μ. εις τους δικαιούχους θεομηνιοπλήκτους του οικισμού ΣΥΚΕΑ Μουζακίου, 277 τίτλοι κυριότητος (παραχωρητήρια). Οι ανωτέρω δικαιούχοι προέχονται εκ διαφόρων Κοινοτήτων του ορεινού συγκροτήματος της Αργιθέας.
1969 : Προχθές Τετάρτη αργά το απόγευμα ο ποιμένας Χρ. Μπαμπλέκης από την Καρδιτσομαγούλα διέκρινε λίγο πιο μακρυά από το ποίμνιό του ένα κοριτσάκι. Δεν άργησε ν’ αντιληφθή ότι είχεσ παραπλανηθή. Το επλησίασε κι εκείνο δακρυσμένο έκρυβε το πρόσωπό του από ντροπή. Ο Μπαμπλέκης το ενεθάρρυνε και με πατρική στοργή το οδήγησε στο φτωχικό του όπου και το εφιλοξένησε με τις θυγατέρες του. Το πρωί ειδοποίησε τον πρόεδρο κι εκείνος την Ασφάλεια Καρδίτσης. Επρόκειτο για τη μαθήτρια β’ γυμνασίου Ζωγράφου Αθηνών Ελένη Ηλ. Λιάπη 13 χρόνων για την εξαφάνιση της οποίας είχε ασχοληθή ο χθεσινός Ν. Αγών και ο Αθηναϊκός Τύπος. Αφορμή της φυγής «προς το άγνωστο» ήταν ο φόβος... πατρικών επηδαψιλεύσεων επειδή δεν εσημείωσε πρόοδο στα μαθήματά της (διαγωνισμοί Α’ εξαμήνου). Ο Διοικητής Ασφαλείας κ. Κ. Καραγκούνης αφού συνεχάρη τον Μπαμπλέκη διά τας φροντίδας του προς την μικρή μαθήτρια ειδοποίησε τους γονείς της στην Αθήνα οι οποίοι έφθασαν χθές και την παρέλαβαν. Η Ελένη κατάγεται από το Πετρωτό διαμένει δε με τους γονείς της και άλλους τρείς μικρότερους αδελφούς της στη συνοικία Ζωγράφου (Κουσίδη 30). Στην Καρδίτσα η Ελένη έφθασε με λεωφορείο της γραμμής, από την Καρδίτσα δε ανεχώρησε αμέσως προς Καρδιτσομαγούλα περιπλανωμένη στους αγρούς κοντά στο χωριό όπου την ανεύρε ο Μπαμπλέκης.
Εθνικά - Διεθνή
1973 : Τρείς ανώτατοι υπάλληλοι του Γερμανικού ομοσπονδιακού ιδρύματος εργασίας ήτοι οι κ.κ. Χέλμουντ Μίντα, ο Κάρλ Μαϊμπάουμ και ο Κάρλ Καϊτοσχολσιεβέγκενμ διεξήγαγαν συνομιλίας εν Ελλάδι, μετά του αρμοδίου του υπουργείου εθνικής οικονομίας και του οργανισμού απασχολήσεως επί θεμάτων των εν Δ. Γερμανία εργαζομένων Ελλήνων εργατών. Αι συνομιλίαι διεξήχθησαν εις φιλικοτάτην ατμόσφαιραν.
1970 : Από του καλλιεργητικού έτους 1970 και εφεξής δεν ισχύει η απαγόρευσις της καλλιεργείας καπνών εις έκτασιν μεγαλυτέραν των 20 στρεμμάτων προκειμένου περί καλλιεργείας εξαγωγίμων καπνών ουδετέρου τύπου. Εξ άλλου επεκτείνεται εις τα άρρενα τέκνα καπνοπαραγωγών πεδινών χωρίων εφ’ όσον εδημιούργησαν ιδίαν εκ γάμου οικογένειαν, το δικαίωμα καλλιεργείας καπνών εσωτερικής καταναλώσεως, το οποίον μέχρι τούδε εχορηγείτο μόνον εις τα τέκνα παραγωγών ορεινών και ημιορεινών χωρίων. Τα προαναφερθέντα ευεργετικά μέτρα διά την βελτίωσιν της θέσεων των καπνοπαραγωγών περιέχονται εις την υπ’ αριθμόν 422/70 πράξιν της Κυβερνητικής Επιτροπής Καπνού, υπογραμμίζουν δε δι’ άλλην μίαν φοράν την υπέρ των καπνοπαραγωγών μέριμναν της εθνικής κυβερνήσεως.
1968 : Mέχρι τέλους τρέχ. μηνός είναι υποχρεωτική η ανανέωσις όλων των αδειών μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων. Σχετικώς ο Δ/τής Δ/σεως Χωρ/κής κ. Αγγελάκης μας ανακοινώνει: 1) Οι μη εφοδιασθέντες μέχρι σήμερον δι’ αδείας κυκλοφορίας τούτων προσερχόμενοι εις τας κατά τόπους αρμοδίας Υπηρεσίας Χωρ/κής αιτήσωσι την έκδοσιν της απαιτουμένης αδείας. 2) Οι κατέχοντες αδείας κυκλοφορίας εκδοθείσας κατά το παρελθόν, εντός του αυτού χρονικού διαστήματος προσκομίσωσι, εις τας αυτά υπηρεσίας, προς έλεγχον τα ποδήλατα και μοτοποδήλατά των και τας αδείας πρός θεώρησιν. Οι μέχρι της ανωτέρω χρονολογίας μή εφοδιασθησόμενοι διά των ώς άνω αδειών ή μη θεωρήσαντες τας παλαιάς θα διώκονται κατά την υπ’ αριθ. 30/65 Αστυνομικήν Διάταξιν.
1967 : Θρασύς και βάναυσος εκμεταλλευτής νεαράς ιεροδούλου γυναικός εγκατεστημένης εις την πόλιν μας συνελήφθη υπό οργάνων του τμήματος ασφαλείας και ήδη θ’ αντιμετωπίση τον πέλεκυν της Δικαιοσύνης. Πρόκειται περί του Παν. Φιλ. Αντωνοπούλου ετών 36 εκ Τριπόλεως κατοίκου Αθηνών εγγάμου και πατρός δύο τέκνων πλασιέ εντύπων, ο οποίος με διαφόρους απατηλάς υποσχέσεις περί γάμου, αλλά και απειλάς απέσπασε χρήματα από την Ειρήνην θυγατέρα Κων. Κετούγια ετών 18 από τα Αμπελάκια Τριχωνίδος η οποία εργάζετο ως ιερόδουλος εις την πόλιν μας από τινων ημερών και εις την Λαμίαν προ καιρού.
1966 : Η κατάργησις του κλειστού φαρμακευτικού επαγγέλματος θα έχει ως συνέπεια τα 900 φαρμακεία της υπαίθρου, που εξυπηρετούν τον αγροτικό πληθυσμό, να μετακινηθούν εντός μηνός στην Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, εξ αφορμής μελέτης του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών, κατά την οποία η λειτουργία της αγοράς των φαρμάκων παρεμποδίζεται από τον καθορισμό ανωτάτων λιανικών τιμών και από το «κλειστό» του φαρμακευτικού επαγγέλματος.

Δημοσκόπιση

Σήμερα Γιορτάζουν
Θεόδωρος , Θεοδώρα