E-paper

Κινηματογράφος

Καιρός

Ζώδια

Κριός

Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος
Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός
Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθύες

Έτος Γεγονός
1966 Μετά τα Ιόνια νησιά, στους Σοφάδες με την Καρδίτσαν και τα Φάρσαλα, τον Βόλον αργότερα και τελευταία τα γραφικά νησιά των Σποράδων αι τυφλαί δυνάμεις του Εγκέλαδου, έπληξαν χθες με την ίδιαν σαρωτικήν μανίαν χωριά και κωμοπόλεις της γειτονικής Ευρυτανίας. Η γειτνίασις του επικέντρου των σεισμών με το Νομό μας-15 έως 50 χιλιόμετρα- είχε και εδώ τις πρώτες ώρες χθες εκτεταμένας ζημίας, χωρίς όμως ανθρώπινα θύματα.
1967 Εκ της ΟΛΜΕ εξεδόθη ανακοίνωσις διά της οποίας ζητείται από την Πολιτείαν να προχωρήση εις την άμεσον εφαρμογήν του ενιαίου μισθολογίου και ν’ αντιμετωπίση εντός αυτού με πνεύμα ισότητος και δικαιοσύνης τα δίκαι αιτήματα του κλάδου. Περαιτέρω τονίζεται, ότι η καθυστέρησις θα επιβάλη εις τον κλάδον νέας εντόνους αγωνιστικάς εκδηλώσεις.
1968 Μεταδίδεται εκ Λευκωσίας, ότι έγκυροι κυβερνητικοί κύκλοι, των οποίων αι απόψεις εκφράζονται σήμερον από ολόκληρον τον κυπριακόν τύπον, φρονούν ότι η στατική κατάστασις εις την οποίαν περιήλθε το κυπριακόν προβλέπεται ότι θα συνεχισθή μέχρι των αρχών Μαρτίου. Αναμένεται ότι τότε θα πραγματοποιηθεί αναζωπήρωσις εντόνων παρασκηνιακών συνομιλιών εν αναμονή της συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία θα πραγματοποιηθή εντός του δευτέρου δεκαημέρου του Μαρτίου επί του θέματος της παρατάσεως της εντολής της δυνάμεως ειρηνεύσεως εις την Κύπρον.
1969 Εκ της ΟΛΜΕ εξεδόθη ανακοίνωσις διά της οποίας ζητείται από την Πολιτείαν να προχωρήση εις την άμεσον εφαρμογήν του ενιαίου μισθολογίου και νΆ αντιμετωπίση εντός αυτού με πνεύμα ισότητος και δικαιοσύνης τα δίκαι αιτήματα του κλάδου. Περαιτέρω τονίζεται, ότι η καθυστέρησις θα επιβάλη εις τον κλάδον νέας εντόνους αγωνιστικάς εκδηλώσεις.
1970 Η καθιέρωσις του λίτρου ως μονάδος μετρήσεως των υγρών καυσίμων αποτελεί συνέχεια του μέτρου της θεσπίσεως του κιλού αντί της οκάς ως μονάδος μετρήσεως του βάρους. Πολύ σύντομα θα καθιερωθή το λίτρο σαν μονάς μετρήσεως και των υπολοίπων προϊόντων που διατίθενται στην κατανάλωση σε υγρή κατάσταση: λάδι, κρασί, ξύδι κ.λπ. για να εκσυγχρονισθεί πλήρως το καθεστώς που ισχύει στη χώρα μας στον τομέα των μέτρων και σταθμών με τα ισχύοντα σΆ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εκτός της Αγγλίας. ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ Οδηγίες για την εφαρμογή και στην επαρχία της αγορανομικής διατάξεως που εισάγει το λίτρο ως μονάδα μετρήσεως των υγρών καυσίμων, εκοινοποίησε το υπουργείο Εμπορίου στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του
1973 Το υπουργείον Προγραμματισμού και Κυβερνητικής Πολιτικής εγνώρισεν εις τας ενταύθα αρμοδίας υπηρεσίας ότι είς το πρόγραμμα 1973 των εγγειοβελτιωτικών έργων ενετάθχη και η χρηματοδότησις των εξής: Ανάπτυξις υπογείων υδάτων της Θεσσαλίας 300 εκατ. δρχ. επί συνολικού προϋπολογισμού 1,5 δισ. δρχ., Αρδευτικά Ταυρωπού Καρδίτσης 28 εκατ. δρχ. επί προϋπολογισμού 380 εκατ. Στραγγιστικόν Σελλάνων Καρδίτσης 6 εκατ. δρχ. επί προϋπολογισμού 30 εκατ. δρχ.
«« 6 / 2 / 2017 »»

Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
Πρωτοσέλιδο

Ατζέντα
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Χρήσιμα

Σαν σήμερα (6/2)
Τοπικά
1973 : Το υπουργείον Προγραμματισμού και Κυβερνητικής Πολιτικής εγνώρισεν εις τας ενταύθα αρμοδίας υπηρεσίας ότι είς το πρόγραμμα 1973 των εγγειοβελτιωτικών έργων ενετάθχη και η χρηματοδότησις των εξής: Ανάπτυξις υπογείων υδάτων της Θεσσαλίας 300 εκατ. δρχ. επί συνολικού προϋπολογισμού 1,5 δισ. δρχ., Αρδευτικά Ταυρωπού Καρδίτσης 28 εκατ. δρχ. επί προϋπολογισμού 380 εκατ. Στραγγιστικόν Σελλάνων Καρδίτσης 6 εκατ. δρχ. επί προϋπολογισμού 30 εκατ. δρχ.
1966 : Μετά τα Ιόνια νησιά, στους Σοφάδες με την Καρδίτσαν και τα Φάρσαλα, τον Βόλον αργότερα και τελευταία τα γραφικά νησιά των Σποράδων αι τυφλαί δυνάμεις του Εγκέλαδου, έπληξαν χθες με την ίδιαν σαρωτικήν μανίαν χωριά και κωμοπόλεις της γειτονικής Ευρυτανίας. Η γειτνίασις του επικέντρου των σεισμών με το Νομό μας-15 έως 50 χιλιόμετρα- είχε και εδώ τις πρώτες ώρες χθες εκτεταμένας ζημίας, χωρίς όμως ανθρώπινα θύματα.
Εθνικά - Διεθνή
1970 : Η καθιέρωσις του λίτρου ως μονάδος μετρήσεως των υγρών καυσίμων αποτελεί συνέχεια του μέτρου της θεσπίσεως του κιλού αντί της οκάς ως μονάδος μετρήσεως του βάρους. Πολύ σύντομα θα καθιερωθή το λίτρο σαν μονάς μετρήσεως και των υπολοίπων προϊόντων που διατίθενται στην κατανάλωση σε υγρή κατάσταση: λάδι, κρασί, ξύδι κ.λπ. για να εκσυγχρονισθεί πλήρως το καθεστώς που ισχύει στη χώρα μας στον τομέα των μέτρων και σταθμών με τα ισχύοντα σΆ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εκτός της Αγγλίας. ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ Οδηγίες για την εφαρμογή και στην επαρχία της αγορανομικής διατάξεως που εισάγει το λίτρο ως μονάδα μετρήσεως των υγρών καυσίμων, εκοινοποίησε το υπουργείο Εμπορίου στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του
1969 : Εκ της ΟΛΜΕ εξεδόθη ανακοίνωσις διά της οποίας ζητείται από την Πολιτείαν να προχωρήση εις την άμεσον εφαρμογήν του ενιαίου μισθολογίου και νΆ αντιμετωπίση εντός αυτού με πνεύμα ισότητος και δικαιοσύνης τα δίκαι αιτήματα του κλάδου. Περαιτέρω τονίζεται, ότι η καθυστέρησις θα επιβάλη εις τον κλάδον νέας εντόνους αγωνιστικάς εκδηλώσεις.
1968 : Μεταδίδεται εκ Λευκωσίας, ότι έγκυροι κυβερνητικοί κύκλοι, των οποίων αι απόψεις εκφράζονται σήμερον από ολόκληρον τον κυπριακόν τύπον, φρονούν ότι η στατική κατάστασις εις την οποίαν περιήλθε το κυπριακόν προβλέπεται ότι θα συνεχισθή μέχρι των αρχών Μαρτίου. Αναμένεται ότι τότε θα πραγματοποιηθεί αναζωπήρωσις εντόνων παρασκηνιακών συνομιλιών εν αναμονή της συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία θα πραγματοποιηθή εντός του δευτέρου δεκαημέρου του Μαρτίου επί του θέματος της παρατάσεως της εντολής της δυνάμεως ειρηνεύσεως εις την Κύπρον.
1967 : Εκ της ΟΛΜΕ εξεδόθη ανακοίνωσις διά της οποίας ζητείται από την Πολιτείαν να προχωρήση εις την άμεσον εφαρμογήν του ενιαίου μισθολογίου και ν’ αντιμετωπίση εντός αυτού με πνεύμα ισότητος και δικαιοσύνης τα δίκαι αιτήματα του κλάδου. Περαιτέρω τονίζεται, ότι η καθυστέρησις θα επιβάλη εις τον κλάδον νέας εντόνους αγωνιστικάς εκδηλώσεις.

Δημοσκόπιση

Σήμερα Γιορτάζουν
Καμία εορτή