E-paper

Κινηματογράφος

Καιρός

Ζώδια

Κριός

Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος
Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός
Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθύες

Έτος Γεγονός
1966 Ως ανέφερεν η χθεσινή ειδησεογραφία ενεκρίθη, διΆ αποφάσεως του υπουργείου Γεωργία, εκτεταμένον πρόγραμμα ισοπεδώσεων και «συστηματοποιήσεων» εδαφών συνολικής εκτάσεως 130 χιλιάδων στρεμμάτων εις διαφόρους περιοχάς της χώρας, μεταξύ των οποίων και της περιοχής Καρδίτσης (Μέγδοβα) εκτάσεως 10 χιλιάδων στρεμμάτων. Ως γνωστόν αι εργασίαι των ισοπεδώσεων είναι απαραίτητοι διά την πλήρη αξιοποίησιν αρδευομένων περιοχών, ως η ιδική μας, υπό των γεωργών εκτελούνται δέ υπό της τοπικής Υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων (ΥΕΒ).
1967 * Εις νεκρός και 3 τραυματίαι είναι ο απολογισμός του χθεσινού ατυχήματος εις το χωρίον Παλαιοχώριον το οποίον έλαβεν χώρα από τας ακολούθους συνθήκας: Η Λεμονιά σύζυγος Θωμά Σακκά εκάλεσεν τους συγγενείς της Αθ. Π. Νίκου ετών 55 πατέρα τριών τέκνων, Γεωργ. Απ. Νίκου ετών 40, Περδίκου Αλ. Σακκά ετών 30 δια να την βοηθήσουν εις την κατεδάφισιν ενός παλαιού οικίσκου. Μετά την αφαίρεσιν της στέγης ούτοι άρχισαν να κατεδαφίζουν εναν από τους τοίχους του οικίσκου. Εις μιαν στιγμήν όμως ο τοίχος κατέρρευσεν με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν άπαντες ανωτέρω. Εις τας φωνάς των προσέτρεξαν αμέσως άλλοι συγγενείς και ομοχώριοί των, οι οποίοι ανέσυραν εκ των ερειπίων θανασίμως τραυματισθέντα τον Αθ. Νίκου, ο οποίος υπέκυψε μετά δεκάλεπτον και τους υπολοίπους με κατάγματα και μώλωπας.
1968 Ο Παλαμάς ετίμησε προχθές τον άγνωστον Παλαμιώτην ποιητήν Φαρμακοδήμον (Δήμον Παπαδημητρίου) Πρωτοβουλία του τμήματος Παλαμά του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας οργανώθη πνευματικόν μνημόσυνον προς τιμήν του ποιητού, το οποίον ετίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Π. Διδάγγελος και λοιπαί αρχαί της κωμοπόλεως ο πρόεδρος του Σ.Γ.Τ. Θεσσαλίας κ. Βάσος Καλογιάννης πολλοί πνευματικοί άνθρωποι εκ Καρδίτσης και πλείστοι Παλαμιώτες που κατέκλυσαν την αίθουσαν. Πρώτος έλαβε τον λόγον ο καθηγητής του γυμνασίου Παλαμά κ. Δημ. Ανδρεάδης, ο οποίος εξέφρασε τας ευχαριστίας προς όλους που συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδηλώσεως. Ακολούθως ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Διδάγγελος εξέφρασε τας ευχαριστίας του προς όλους και ιδιαίτερα προς τον κ. Καλογιάννην και τον καθηγητήν κ. Χ. Ντούλαν που ησχολήθη ειδικώς με το θέμα. Εν συνεχεία απηύθυνε χαιρετισμόν εκ μέρους του τμήματος Καρδίτσης του Συνδέσμου Γ.Τ.Θ. ο γραμματεύς και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Κίτσιος Ανυφαντής.
1969 Σήμερον θα πραγματοποιηθή εις Μουζάκιον ειδική σύσκεψις διά την μεταφοράν 74 σεισμοπλήκτων και κατολισθαινόντων οικισμών. Εις την συγκαλουμένην σύσκεψιν, η οποία θα γίνει υπό την προεδρίαν του νομάρχου Καρδίτσης κ. Λιοτοπούλου, θα μετάσχουν ο διευθυντής της υπηρεσίας περιφερειακής αναπτύξεως Θεσσαλίας κ. Χ. Δημητριάδης, οι προϊστάμενοι των τμημάτων της, ο δήμαρχος Μουζακίου, οι πρόεδρδοι τριάκοντα κοινοτήτων της περιοχής και ο διευθυντής γεωργίας Θεσσαλίας. Βάσει των συμπερασμάτων της συσκέψεως η υπηρεσία περιφερειακής αναπτύξεως Θεσσαλίας θα προβεί εις την σύνταξιν προγράμματος καθολικής αντιμετωπίσεως από απόψεως μελετών και έργων του όλου προβλήματος των σεισμοπλήκτων και των κατολισθαινόντων οικισμών της εν λόγω περιοχής, το οποίον και θα υποβάλη εις τον υπουργόν συντονισμού δια τα περαιτέρω.
1970 Εις εφαρμογήν σχετικής αποφάσεως των υπουργών Οικονομικών και Γεωργίας, πλην των μεμονωμένων καλλιεργητών επιδοτούνται διά την αγοράν μεγάλων ψεκαστικών μηχανημάτων και ομάδες καλλιεργητών καθώς και συνεταιριστικαί όργανώσεις υπό ωρισμένας προϋποθέσεις.
1973 Ο Νομάρχης κ. Φοίβος Καζάκης έδωσεν χθές εντολήν, κλεισίματος των Δημοτικών Σφαγείων, διότι κατά την γενομένην υπΆ αυτού επιθεώρησιν ευρέθησαν ταύτα λειτουργούντα πλημμελώς. Ο κ. Νομάρχης έδωσεν εντολήν αμέσου εκτελέσεως ορισμένων απαραιτήτων εργασιών κριθέντων ως λίαν απαραιτήτων.
1974 Μια ακόμη ανεκτίμητη προσφορά της σημερινής Πολιτείας προς την εργαζομένην μητέραν. Ενεκαινιάσθη χθές το απόγευμα εις την πόλιν του Μουζακίου ο τρίτος εις τον Νομόν Εθνικός Αγροτικός Παιδικός Σταθμός. Την ταινίαν εγκαινίων λειτουργίας του Σταθμού έκοψε ο Νομάρχης κ. Ζιώγας εις επίσημον τελετήν επί παρουσία όλων των τοπικών Αρχών, εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου και πλήθους κόσμου. Τον κ. Νομάρχην προσεφώνησεν ο Δήμαρχος κ. Δ. Στάθης εν συνεχεία δε ομίλησεν ο επιθεωρητής Δημοτικών Σχολείων αμφότεροι δε εξήρον την έμπρακτον αυτήν εκδήλωσιν στοργικού ενδιαφέροντος της Κυβερνήσεως διά την αγρότισσαν μητέραν με τον εγκαινιαζόμενον Παιδικόν Σταθμόν. Απήντησεν ο κ. Νομάρχης, διαβεβαιώσας ότι το εγκαινιασθέν έργον εντάσσεται εις τα πλαίσια της γενικωτέρας κοινωνικής και φιλαγροτικής πολιτικής της σημερινής Κυβερνήσεως. Εν συνεχεία ο κ. Νομάρχης υπό τα χειροκροτήματα των παρισταμένων περιήλθε τας εγκαταστάσεις του Παιδικού Σταθμού ο οποίος, ως γνωστόν, είναι πλήρως εξοπλισμένος διά την άνετον παρακολούθησιν, διαπαιδαγώγησιν, σίτισιν και ιατροφαρμακευτικήν περίθαλψην διά εξήκοντα παιδιά ηλικίας μέχρι 5,5 ετών.
«« 16 / 5 / 2017 »»

Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Πρωτοσέλιδο

Ατζέντα
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Χρήσιμα

Σαν σήμερα (16/5)
Τοπικά
1974 : Μια ακόμη ανεκτίμητη προσφορά της σημερινής Πολιτείας προς την εργαζομένην μητέραν. Ενεκαινιάσθη χθές το απόγευμα εις την πόλιν του Μουζακίου ο τρίτος εις τον Νομόν Εθνικός Αγροτικός Παιδικός Σταθμός. Την ταινίαν εγκαινίων λειτουργίας του Σταθμού έκοψε ο Νομάρχης κ. Ζιώγας εις επίσημον τελετήν επί παρουσία όλων των τοπικών Αρχών, εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου και πλήθους κόσμου. Τον κ. Νομάρχην προσεφώνησεν ο Δήμαρχος κ. Δ. Στάθης εν συνεχεία δε ομίλησεν ο επιθεωρητής Δημοτικών Σχολείων αμφότεροι δε εξήρον την έμπρακτον αυτήν εκδήλωσιν στοργικού ενδιαφέροντος της Κυβερνήσεως διά την αγρότισσαν μητέραν με τον εγκαινιαζόμενον Παιδικόν Σταθμόν. Απήντησεν ο κ. Νομάρχης, διαβεβαιώσας ότι το εγκαινιασθέν έργον εντάσσεται εις τα πλαίσια της γενικωτέρας κοινωνικής και φιλαγροτικής πολιτικής της σημερινής Κυβερνήσεως. Εν συνεχεία ο κ. Νομάρχης υπό τα χειροκροτήματα των παρισταμένων περιήλθε τας εγκαταστάσεις του Παιδικού Σταθμού ο οποίος, ως γνωστόν, είναι πλήρως εξοπλισμένος διά την άνετον παρακολούθησιν, διαπαιδαγώγησιν, σίτισιν και ιατροφαρμακευτικήν περίθαλψην διά εξήκοντα παιδιά ηλικίας μέχρι 5,5 ετών.
1973 : Ο Νομάρχης κ. Φοίβος Καζάκης έδωσεν χθές εντολήν, κλεισίματος των Δημοτικών Σφαγείων, διότι κατά την γενομένην υπΆ αυτού επιθεώρησιν ευρέθησαν ταύτα λειτουργούντα πλημμελώς. Ο κ. Νομάρχης έδωσεν εντολήν αμέσου εκτελέσεως ορισμένων απαραιτήτων εργασιών κριθέντων ως λίαν απαραιτήτων.
1969 : Σήμερον θα πραγματοποιηθή εις Μουζάκιον ειδική σύσκεψις διά την μεταφοράν 74 σεισμοπλήκτων και κατολισθαινόντων οικισμών. Εις την συγκαλουμένην σύσκεψιν, η οποία θα γίνει υπό την προεδρίαν του νομάρχου Καρδίτσης κ. Λιοτοπούλου, θα μετάσχουν ο διευθυντής της υπηρεσίας περιφερειακής αναπτύξεως Θεσσαλίας κ. Χ. Δημητριάδης, οι προϊστάμενοι των τμημάτων της, ο δήμαρχος Μουζακίου, οι πρόεδρδοι τριάκοντα κοινοτήτων της περιοχής και ο διευθυντής γεωργίας Θεσσαλίας. Βάσει των συμπερασμάτων της συσκέψεως η υπηρεσία περιφερειακής αναπτύξεως Θεσσαλίας θα προβεί εις την σύνταξιν προγράμματος καθολικής αντιμετωπίσεως από απόψεως μελετών και έργων του όλου προβλήματος των σεισμοπλήκτων και των κατολισθαινόντων οικισμών της εν λόγω περιοχής, το οποίον και θα υποβάλη εις τον υπουργόν συντονισμού δια τα περαιτέρω.
1968 : Ο Παλαμάς ετίμησε προχθές τον άγνωστον Παλαμιώτην ποιητήν Φαρμακοδήμον (Δήμον Παπαδημητρίου) Πρωτοβουλία του τμήματος Παλαμά του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας οργανώθη πνευματικόν μνημόσυνον προς τιμήν του ποιητού, το οποίον ετίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Π. Διδάγγελος και λοιπαί αρχαί της κωμοπόλεως ο πρόεδρος του Σ.Γ.Τ. Θεσσαλίας κ. Βάσος Καλογιάννης πολλοί πνευματικοί άνθρωποι εκ Καρδίτσης και πλείστοι Παλαμιώτες που κατέκλυσαν την αίθουσαν. Πρώτος έλαβε τον λόγον ο καθηγητής του γυμνασίου Παλαμά κ. Δημ. Ανδρεάδης, ο οποίος εξέφρασε τας ευχαριστίας προς όλους που συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδηλώσεως. Ακολούθως ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Διδάγγελος εξέφρασε τας ευχαριστίας του προς όλους και ιδιαίτερα προς τον κ. Καλογιάννην και τον καθηγητήν κ. Χ. Ντούλαν που ησχολήθη ειδικώς με το θέμα. Εν συνεχεία απηύθυνε χαιρετισμόν εκ μέρους του τμήματος Καρδίτσης του Συνδέσμου Γ.Τ.Θ. ο γραμματεύς και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Κίτσιος Ανυφαντής.
1967 : * Εις νεκρός και 3 τραυματίαι είναι ο απολογισμός του χθεσινού ατυχήματος εις το χωρίον Παλαιοχώριον το οποίον έλαβεν χώρα από τας ακολούθους συνθήκας: Η Λεμονιά σύζυγος Θωμά Σακκά εκάλεσεν τους συγγενείς της Αθ. Π. Νίκου ετών 55 πατέρα τριών τέκνων, Γεωργ. Απ. Νίκου ετών 40, Περδίκου Αλ. Σακκά ετών 30 δια να την βοηθήσουν εις την κατεδάφισιν ενός παλαιού οικίσκου. Μετά την αφαίρεσιν της στέγης ούτοι άρχισαν να κατεδαφίζουν εναν από τους τοίχους του οικίσκου. Εις μιαν στιγμήν όμως ο τοίχος κατέρρευσεν με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν άπαντες ανωτέρω. Εις τας φωνάς των προσέτρεξαν αμέσως άλλοι συγγενείς και ομοχώριοί των, οι οποίοι ανέσυραν εκ των ερειπίων θανασίμως τραυματισθέντα τον Αθ. Νίκου, ο οποίος υπέκυψε μετά δεκάλεπτον και τους υπολοίπους με κατάγματα και μώλωπας.
1966 : Ως ανέφερεν η χθεσινή ειδησεογραφία ενεκρίθη, διΆ αποφάσεως του υπουργείου Γεωργία, εκτεταμένον πρόγραμμα ισοπεδώσεων και «συστηματοποιήσεων» εδαφών συνολικής εκτάσεως 130 χιλιάδων στρεμμάτων εις διαφόρους περιοχάς της χώρας, μεταξύ των οποίων και της περιοχής Καρδίτσης (Μέγδοβα) εκτάσεως 10 χιλιάδων στρεμμάτων. Ως γνωστόν αι εργασίαι των ισοπεδώσεων είναι απαραίτητοι διά την πλήρη αξιοποίησιν αρδευομένων περιοχών, ως η ιδική μας, υπό των γεωργών εκτελούνται δέ υπό της τοπικής Υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων (ΥΕΒ).
Εθνικά - Διεθνή
1970 : Εις εφαρμογήν σχετικής αποφάσεως των υπουργών Οικονομικών και Γεωργίας, πλην των μεμονωμένων καλλιεργητών επιδοτούνται διά την αγοράν μεγάλων ψεκαστικών μηχανημάτων και ομάδες καλλιεργητών καθώς και συνεταιριστικαί όργανώσεις υπό ωρισμένας προϋποθέσεις.

Δημοσκόπιση

Σήμερα Γιορτάζουν
Καμία εορτή