E-paper

Κινηματογράφος

Καιρός

Ζώδια

Κριός

Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος
Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός
Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθύες

Έτος Γεγονός
1968 Υπό του γενικού γραμματέως του υπουργείου Συγκοινωνιών υπεγράφη απόφασις διά της οποίας τα προς Αθήνας και εξ Αθηνών λεωφορεία υπεραστικών γραμμών συνδέοντα πρωτευούσας Νομών με τας Αθήνας θα παραλαμβάνουν μόνον προοριζομένους διά το τέρμα εις τα μεγάλα αστικά κέντρα της διαδρομής επιβάτας από ιονδήποτε σημείον. Διά του τρόπου αυτού καθιερούνται υπεραστικά λεωφορειακά δρομολόγια εξπρές, τα οποία χωρίς ενδιαμέσους στάσεις θα παρέχουν ταχείαν εξυπηρέτησιν. Οι κάτοικοι των κωμοπόλεων και χωρίων, που ευρίσκονται κατά μήκος των οδών διά των οποίων κινούνται τα υπεραστικά λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων, θα κινούνται με τοπικά λεωφορειακά δρομολόγια.
1971 Του ηυξημένου στεγαστικού δανείου των 120 χιλ. δραχμών δικαιούνται και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι των επαρχιών εις τους οποίους έχουν εγκριθή δάνεια 60 χιλ. δραχμών βάσει αιτήσεως των υποβληθείσης εις τον Οργανισμόν Εργατικής Κατοικίας μέχρι 31ης Αυγούστου 1970. Διά την λήψιν του υπολοίπου ποσού των 60 χιλ. δραχμών οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν συμπληρωματικήν αίτησιν μέχρι της 30ης Ιουνίου.
1972 Εκ της Περιφερειακής Διοικήσεως Θεσσαλίας ανακοινούται ότι δια σχετικής αποφάσεως του Διοικητού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού ενεκρίθη η διενέργεια εξετάσεων δια την εισαγωγήν 140 μαθητών εις την εν Αθήναις λειτουργούσαν σχολήν επαγγελματικής καταρτίσεως τεχνιτών ΔΕΗ προς παρακολούθησιν των μαθημάτων της 14ης εκπαιδευτικής σειράς. Αι εισαγωγικαί εξετάσεις θα διενεργηθούν εις Αθήναν την 22 και 23 Ιουνίου 1972 διΆ αριθμόν εσακτέων 100, εις Θεσσαλονίκην την 29 και 30 Ιουνίου 1972 διΆ αριθμόν εισακτέων 40.
1973 Φαντασμαγορικόν το φινάλε των εφετεινών «Καραϊσκακείων» των οποίων η αυλαία έκλεισε τας πρώτας πρωϊνάς ώρας σήμερον με διαφόρους αποχαιρετηστηρίους εκδηλώσειες 9λόγοι, συγχαρητήρια και ευχαριστήρια, απονομή βραβείων, ανταλλαγαί ευχών κ.λπ.). Η χθεσινή τελευταία ημέρα των λαογραφικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, που τελούνται εις μνήμην του εκ Μαυρομματίου Καρδίτσης Στρατάρχου της Επαναστάσεως του 1821 Γ. Καραϊσκάκη απετέλεσε το κορύφωμα και τον επίλογον της όλης εφετεινής διοργανώσεως. Πλούσιον το πρόγραμμα, που άρχισε την 11ην πρωϊνήν με τον καραγκούνικο γάμο, που «ετελέσθη» στην κοσμοπλημυρισμένην κεντρικήν πλατείαν και έκλεισε την εσπέραν με τις εμφανίσεις πέντε χορευτικών συγκροτημάτων. Οι «πρωταγωνισταί» του καραγκούνικου γάμου απέδωσαν θαυμάσια με φυσικόν επακόλουθον η γραφική αυτή εκδήλωσις, που απεικονίζει και τα έθιμα, όμως και την λεβεντιάν των κατοίκων της πεδινής περιοχής μας και γενικότερον της Θεσσαλίας, να σημειώσει εντυπωσιακήν επιτυχίαν και να ικανοποιήσει τις χιλιάδες των θεατών, που κατέκλυσαν την κεντιρκήν πλατείαν και τους πέριξ αυτής χώρους.
1974 Φωταγωγημένη αυτές τις μέρες η Καρδίτσα μέχρι την τελευταία της γωνιά, έντονη η κίνησις στο δρόμο μέχρις αργά τα βράδυα, δίνει την όψη ενός πολύβοου πανηγυριού. Αιτία τα «Καραϊσκάκεια» οι τριήμερες εορταστικές μας εκδηλώσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή των κατοίκων του Νομού μας. Εκτός από τα πυκνά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, έχουν επιστρατευθεί όλα τα συγκοινωνιακά μέσα από το Ι.Χ. μέχρι και το ποδήλατο, για την μετάβαση των κατοίκων των κοντινών χωριών στην Καρδίτσα. Ολοι θέλουν να δούν το υπερθέαμα των «Καραϊσκακείων», όλοι θέλουν να μάθουν για τους ξένους επισκέπτες μας. Μικρός ο χώρος φέτος στο Παυσίλυπο, μεγάλη η διάθεση του κόσμου να παρακολουθήσει τη γιορτή.
1975 Ο γενικός προϋπολογισμός του κράτους, άρχισε να συζητείται σήμερα από την ολομέλεια της βουλής και σύμφωνα με την ημερησία διάταξη του σώματος, η συζήτηση και ψήφισή του θα ολοκληρωθεί αύριο. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Δεβλέτογλου έδωσε διευκρινίσεις και απαντήσεις στις παρατηρήσεις των εισηγητών. Οπως τόνισε ο κ. υπουργός, η κυβέρνηση και τόλμη και φαντασία διέθεσε στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και δεν υπήρξε ουραγός των σκέψεων και ιδεών της αντιπολιτεύσεως. Ειδικότερα ελέγχθη - προσέθεσε - ότι η διαδικασία μειώσεως των συντελεστών αμέσου φορολογίας δεν ήταν τολμηρή. Εάν συνδυασθεί η μείωσις φορολογίας σε πάρα πολλές περιπτώσεις ωφελούνται εισοδηματικές τάξεις μέχρι 1.000.000. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθή 920.037 δηλώσεις φόρου εισοδήματος και 619.000 θα λάβουν επιστροφή φόρου που θα ξεπεράσει το ποσό των 1.900.000.000 δρχ. Οι άμεσοι φόροι σημείωσαν αύξηση το πρώτο τετράμηνο του 1975 κατά 8,4%. Υπεστηρίχθη ότι θα έπρεπε να έχουμε ισοσκελισμένο προύπολογισμό και συγχρόνως μείωση των εμμέσων φόρων και αύξηση των διαφόρων δαπανών και ελέχθη ότι αυτό ήταν δυνατό να γίνει με αναθέρμανση της οικονομίας.
«« 28 / 5 / 2017 »»

Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Πρωτοσέλιδο

Ατζέντα
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Χρήσιμα

Σαν σήμερα (28/5)
Τοπικά
1974 : Φωταγωγημένη αυτές τις μέρες η Καρδίτσα μέχρι την τελευταία της γωνιά, έντονη η κίνησις στο δρόμο μέχρις αργά τα βράδυα, δίνει την όψη ενός πολύβοου πανηγυριού. Αιτία τα «Καραϊσκάκεια» οι τριήμερες εορταστικές μας εκδηλώσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή των κατοίκων του Νομού μας. Εκτός από τα πυκνά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, έχουν επιστρατευθεί όλα τα συγκοινωνιακά μέσα από το Ι.Χ. μέχρι και το ποδήλατο, για την μετάβαση των κατοίκων των κοντινών χωριών στην Καρδίτσα. Ολοι θέλουν να δούν το υπερθέαμα των «Καραϊσκακείων», όλοι θέλουν να μάθουν για τους ξένους επισκέπτες μας. Μικρός ο χώρος φέτος στο Παυσίλυπο, μεγάλη η διάθεση του κόσμου να παρακολουθήσει τη γιορτή.
1973 : Φαντασμαγορικόν το φινάλε των εφετεινών «Καραϊσκακείων» των οποίων η αυλαία έκλεισε τας πρώτας πρωϊνάς ώρας σήμερον με διαφόρους αποχαιρετηστηρίους εκδηλώσειες 9λόγοι, συγχαρητήρια και ευχαριστήρια, απονομή βραβείων, ανταλλαγαί ευχών κ.λπ.). Η χθεσινή τελευταία ημέρα των λαογραφικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, που τελούνται εις μνήμην του εκ Μαυρομματίου Καρδίτσης Στρατάρχου της Επαναστάσεως του 1821 Γ. Καραϊσκάκη απετέλεσε το κορύφωμα και τον επίλογον της όλης εφετεινής διοργανώσεως. Πλούσιον το πρόγραμμα, που άρχισε την 11ην πρωϊνήν με τον καραγκούνικο γάμο, που «ετελέσθη» στην κοσμοπλημυρισμένην κεντρικήν πλατείαν και έκλεισε την εσπέραν με τις εμφανίσεις πέντε χορευτικών συγκροτημάτων. Οι «πρωταγωνισταί» του καραγκούνικου γάμου απέδωσαν θαυμάσια με φυσικόν επακόλουθον η γραφική αυτή εκδήλωσις, που απεικονίζει και τα έθιμα, όμως και την λεβεντιάν των κατοίκων της πεδινής περιοχής μας και γενικότερον της Θεσσαλίας, να σημειώσει εντυπωσιακήν επιτυχίαν και να ικανοποιήσει τις χιλιάδες των θεατών, που κατέκλυσαν την κεντιρκήν πλατείαν και τους πέριξ αυτής χώρους.
1972 : Εκ της Περιφερειακής Διοικήσεως Θεσσαλίας ανακοινούται ότι δια σχετικής αποφάσεως του Διοικητού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού ενεκρίθη η διενέργεια εξετάσεων δια την εισαγωγήν 140 μαθητών εις την εν Αθήναις λειτουργούσαν σχολήν επαγγελματικής καταρτίσεως τεχνιτών ΔΕΗ προς παρακολούθησιν των μαθημάτων της 14ης εκπαιδευτικής σειράς. Αι εισαγωγικαί εξετάσεις θα διενεργηθούν εις Αθήναν την 22 και 23 Ιουνίου 1972 διΆ αριθμόν εσακτέων 100, εις Θεσσαλονίκην την 29 και 30 Ιουνίου 1972 διΆ αριθμόν εισακτέων 40.
Εθνικά - Διεθνή
1975 : Ο γενικός προϋπολογισμός του κράτους, άρχισε να συζητείται σήμερα από την ολομέλεια της βουλής και σύμφωνα με την ημερησία διάταξη του σώματος, η συζήτηση και ψήφισή του θα ολοκληρωθεί αύριο. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Δεβλέτογλου έδωσε διευκρινίσεις και απαντήσεις στις παρατηρήσεις των εισηγητών. Οπως τόνισε ο κ. υπουργός, η κυβέρνηση και τόλμη και φαντασία διέθεσε στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και δεν υπήρξε ουραγός των σκέψεων και ιδεών της αντιπολιτεύσεως. Ειδικότερα ελέγχθη - προσέθεσε - ότι η διαδικασία μειώσεως των συντελεστών αμέσου φορολογίας δεν ήταν τολμηρή. Εάν συνδυασθεί η μείωσις φορολογίας σε πάρα πολλές περιπτώσεις ωφελούνται εισοδηματικές τάξεις μέχρι 1.000.000. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθή 920.037 δηλώσεις φόρου εισοδήματος και 619.000 θα λάβουν επιστροφή φόρου που θα ξεπεράσει το ποσό των 1.900.000.000 δρχ. Οι άμεσοι φόροι σημείωσαν αύξηση το πρώτο τετράμηνο του 1975 κατά 8,4%. Υπεστηρίχθη ότι θα έπρεπε να έχουμε ισοσκελισμένο προύπολογισμό και συγχρόνως μείωση των εμμέσων φόρων και αύξηση των διαφόρων δαπανών και ελέχθη ότι αυτό ήταν δυνατό να γίνει με αναθέρμανση της οικονομίας.
1971 : Του ηυξημένου στεγαστικού δανείου των 120 χιλ. δραχμών δικαιούνται και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι των επαρχιών εις τους οποίους έχουν εγκριθή δάνεια 60 χιλ. δραχμών βάσει αιτήσεως των υποβληθείσης εις τον Οργανισμόν Εργατικής Κατοικίας μέχρι 31ης Αυγούστου 1970. Διά την λήψιν του υπολοίπου ποσού των 60 χιλ. δραχμών οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν συμπληρωματικήν αίτησιν μέχρι της 30ης Ιουνίου.
1968 : Υπό του γενικού γραμματέως του υπουργείου Συγκοινωνιών υπεγράφη απόφασις διά της οποίας τα προς Αθήνας και εξ Αθηνών λεωφορεία υπεραστικών γραμμών συνδέοντα πρωτευούσας Νομών με τας Αθήνας θα παραλαμβάνουν μόνον προοριζομένους διά το τέρμα εις τα μεγάλα αστικά κέντρα της διαδρομής επιβάτας από ιονδήποτε σημείον. Διά του τρόπου αυτού καθιερούνται υπεραστικά λεωφορειακά δρομολόγια εξπρές, τα οποία χωρίς ενδιαμέσους στάσεις θα παρέχουν ταχείαν εξυπηρέτησιν. Οι κάτοικοι των κωμοπόλεων και χωρίων, που ευρίσκονται κατά μήκος των οδών διά των οποίων κινούνται τα υπεραστικά λεωφορεία μεγάλων αποστάσεων, θα κινούνται με τοπικά λεωφορειακά δρομολόγια.

Δημοσκόπιση

Σήμερα Γιορτάζουν
Καμία εορτή