E-paper

Κινηματογράφος

Καιρός

Ζώδια

Κριός

Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος
Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός
Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθύες

 Ειρήνη 
Έτος Γεγονός
1966 Aι οκτώ Θεσσαλικαί Ενώσεις - Βόλου, Καρδίτσης, Τρικάλων, Αλμυρού, Ελασσόνος, Φαρσάλων, Καλαμπάκας, Λαρίσης - κατέληξαν εις σύσκεψιν των Δ/ντών των ενταύθα, εις πλήρη συμφωνίαν και οριστικάς αποφάσεις διά την ίδρυσιν βιομηχανικών μονάδων ζωοτροφών καλυπτουσών τας ανάγκας όλων των κλάδων κτηνοτροφίας και κατά τας περιόδους ακόμη αιχμής.
1971 Τριάκοντα εκδρομείς εκ Καρδαμύλων Χίου - μαθηταί και μαθήτριαι του εκεί γυμνασίου - εις τα πλαίσια πενθημέρου εκδρομής των περιέλαβον και την Καρδίτσαν. Το περασμένο βράδυ που υπεχρεώθησαν να διανυκτερεύσουν εις την πόλιν μας όλα τα ξενοδοχεία ήσαν κατειλημμένα. Ο Νομάρχης κ. Γαλανόπουλος, εις την αντίληψιν του οποίου υπέπεσε το γεγονός, έδωσεν άμεσον λύσιν εις το θέμα της φιλοξενίας. Η πρόθυμος δ/νσις του ΚΕΓΕ εφιλοξένησε τους εκδρομείς εις τας ανέτους εγκαταστάσεις της παράσχουσα κάθε δυνατήν διευκόλυνσιν. Οι επι κεφαλής των εκδρομέων καθηγηταί επισκεφθέντες τα γραφεία εξεφράσθησαν λίαν κολακευτικώς τόσον διά το συγκινητικόν ενδιαφέρον του κ. Νομάρχου όσον και του Δ/ντήν του ΚΕΓΕ κ. Παπαναργύρου.
1974 Σήμερον εις το Πρωτοδικείον Αθηνών δημοσιεύεται η διαθήκη του εκλιπόντος συμπολίτου μας Γεωργίου Αλλαμανή, οπότε θα γνωσθούν αι λεπτομέρεια του ιδρυθησομένου εν Καρδίτση «Αλλαμανείου ιδρύματος» Εξ άλλου προχθές επι του τάφου του εκλιπόντος Γ. Αλλαμανή ετελέσθη δέησις χοροστατούντος του πρώην αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιακώβου. Εις τη δέησιν παρέστησαν πλην της συζήγου, των αδελφών και των συζύγων των, στενών συγγενών, και πρώην υπουργοί, καπνέμποροι, πλείστοι συμπολίται και το Δ.Σ. του Συλλόγoυ εν Αθήναις Αργιθεατών. Εκπρόσωπος της γενέτειρας του πάππου του εκλιπόντος (Βλάσιον Αργιθέας) κατέθεσεν εις το τάφον δέσμην ανθέων. Το 40νθήμερον μνημόσυνον θα τελεσθή την 25ην Μαΐου εις τον Ι. Ναόν του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
1975 Τα Υποκ/ματα της ΑΤΕ του Νομού σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών τους ανακοινώνουν και πάλι, πως, για την εξυπηρέτηση των παραγωγών - κτηνοτρόφων που δεν έλαβαν γνώση για τα ευεργετικά μέτρα που έλαβε τελευταία η Κυβέρνηση για την κτηνοτροφία (ρύθμιση ληξ/σμων μέχρι 31.12.74 οφειλών) θα δέχονται τις σχετικές αιτήσεις που χρειάζεται να φέρουν στα Υποκ/ματα οι Κτηνοτρόφοι μέχρι και της 10.5.75.
«« 5 / 5 / 2017 »»

Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Πρωτοσέλιδο

Ατζέντα
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Χρήσιμα

Σαν σήμερα (5/5)
Τοπικά
1975 : Τα Υποκ/ματα της ΑΤΕ του Νομού σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών τους ανακοινώνουν και πάλι, πως, για την εξυπηρέτηση των παραγωγών - κτηνοτρόφων που δεν έλαβαν γνώση για τα ευεργετικά μέτρα που έλαβε τελευταία η Κυβέρνηση για την κτηνοτροφία (ρύθμιση ληξ/σμων μέχρι 31.12.74 οφειλών) θα δέχονται τις σχετικές αιτήσεις που χρειάζεται να φέρουν στα Υποκ/ματα οι Κτηνοτρόφοι μέχρι και της 10.5.75.
1971 : Τριάκοντα εκδρομείς εκ Καρδαμύλων Χίου - μαθηταί και μαθήτριαι του εκεί γυμνασίου - εις τα πλαίσια πενθημέρου εκδρομής των περιέλαβον και την Καρδίτσαν. Το περασμένο βράδυ που υπεχρεώθησαν να διανυκτερεύσουν εις την πόλιν μας όλα τα ξενοδοχεία ήσαν κατειλημμένα. Ο Νομάρχης κ. Γαλανόπουλος, εις την αντίληψιν του οποίου υπέπεσε το γεγονός, έδωσεν άμεσον λύσιν εις το θέμα της φιλοξενίας. Η πρόθυμος δ/νσις του ΚΕΓΕ εφιλοξένησε τους εκδρομείς εις τας ανέτους εγκαταστάσεις της παράσχουσα κάθε δυνατήν διευκόλυνσιν. Οι επι κεφαλής των εκδρομέων καθηγηταί επισκεφθέντες τα γραφεία εξεφράσθησαν λίαν κολακευτικώς τόσον διά το συγκινητικόν ενδιαφέρον του κ. Νομάρχου όσον και του Δ/ντήν του ΚΕΓΕ κ. Παπαναργύρου.
1966 : Aι οκτώ Θεσσαλικαί Ενώσεις - Βόλου, Καρδίτσης, Τρικάλων, Αλμυρού, Ελασσόνος, Φαρσάλων, Καλαμπάκας, Λαρίσης - κατέληξαν εις σύσκεψιν των Δ/ντών των ενταύθα, εις πλήρη συμφωνίαν και οριστικάς αποφάσεις διά την ίδρυσιν βιομηχανικών μονάδων ζωοτροφών καλυπτουσών τας ανάγκας όλων των κλάδων κτηνοτροφίας και κατά τας περιόδους ακόμη αιχμής.
Εθνικά - Διεθνή
1974 : Σήμερον εις το Πρωτοδικείον Αθηνών δημοσιεύεται η διαθήκη του εκλιπόντος συμπολίτου μας Γεωργίου Αλλαμανή, οπότε θα γνωσθούν αι λεπτομέρεια του ιδρυθησομένου εν Καρδίτση «Αλλαμανείου ιδρύματος» Εξ άλλου προχθές επι του τάφου του εκλιπόντος Γ. Αλλαμανή ετελέσθη δέησις χοροστατούντος του πρώην αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιακώβου. Εις τη δέησιν παρέστησαν πλην της συζήγου, των αδελφών και των συζύγων των, στενών συγγενών, και πρώην υπουργοί, καπνέμποροι, πλείστοι συμπολίται και το Δ.Σ. του Συλλόγoυ εν Αθήναις Αργιθεατών. Εκπρόσωπος της γενέτειρας του πάππου του εκλιπόντος (Βλάσιον Αργιθέας) κατέθεσεν εις το τάφον δέσμην ανθέων. Το 40νθήμερον μνημόσυνον θα τελεσθή την 25ην Μαΐου εις τον Ι. Ναόν του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Δημοσκόπιση

Σήμερα Γιορτάζουν
Ειρήνη