E-paper

Κινηματογράφος

Καιρός

Ζώδια

Κριός

Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος
Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός
Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθύες

 Κήρυκος 
 Ιουλίττα 
Έτος Γεγονός
1966 Ο κ. Ηλίας Ζιώγας δικηγόρος επεσκέφθη τον Νομάρχην κ. Παπαδάκον πρό της αναχωρήσεώς του εις Αργιθέαν προς εξέτασιν διαφόρων ζητημάτων και ιδία της βατότητος των οδών και διετύπωσεν δίκαια παράπονα των κατοίκων διά την μη εισέτι χορήγησιν αδειών κινήσεως των φορτοεπιβατικών αυτοκινήτων προς εξυπηρέτησίν των.
1967 * Η υπηρεσία ασφαλείας Θεσσαλονίκης επέτυχε την εξάρθωσιν πενταμελούς ομάδας του παρανόμου μηχανισμού του ΚΚ, η οποία είχεν ως έργον την αναγραφήν εις τας οδούς και τα δημόσια κ τίρια διαφόρων συνθημάτων κατά της ελληνικής κυβερνήσεως. Τα όργανα της ασφαλείας ετέθησαν υπό παρακολούθησιν των ατόμων αυτών, τα οποία και συνέλαβον την 7ην Ιουλίου εις δύο σημεία της πόλεως καθ’ ήν στιγμήν ανέγραφον διάφορα συνθήματα εις τους τοίχους. Θα παραπεμφθούν εις το Στρατοδικείον.
1969 Δι’ αποφάσεως του υπουργού Γεωργίας η σπο- ροσυγκέντρωσις ήρχισεν από της 10ης τρέχοντος μηνος και θα λήξη την 31 Δεκεμβρίου, αί δε τιμαί καθωρίσθησαν ως ακολούθως: Σιτού σκληρού Α’ σταδίου 5,20 α’ κατηγορίας 4,20 και β’ 4,10. Σιτού μαλακού Α’ σταδίου 4,60 α’ κατηγορίας 3,60 και β’ 3,50 Ποικιλίας Γ-46025 εκτάκτου συγκεντρώσεως 3,40 Κριθής Α’ σταδίου 4, α’ κατηγορίας 3,20 και β’ 3,10 Υπό του υπουργείου Γεωργίας διετέθη πίστωσις 1 εκ. 500 χιλ. διά την επιδότησιν αγοράς μηχανη- μάτων καλλιέργειας βάμβακος έτους 1969 υπό παραγωγών του Νομού. Επίσης διετέθη πίστωσις 33 χιλ. δι’ επιδότησιν αγοράς μέχρι 20% μηχανημάτων καλλιεργείας ζα- χαροτεύτλων κατά το τρέχον έτος
1970 Σκηνικό γουέστερν εκ του ... φυσικού χθες το απόγευμα. Και κατά σύμπτωσιν έξω από ένα περίπτερο χειμερινού κινηματογράφου ο οποίος προέβαλε άγριες μάχες με Απάτσι. Αλλαγή τώρα του σκηνικού στο διάλειμμα του έργου, εκ του φυσικού δε. Απλό το σκηνικό:Τρείς καρέκλες που ήταν κοντά στο περίπτερο, δύο άδεια καφάσια γκαζόζας και μια γκλίτσα μέσα στο περίπτερο. Και, όπως στην οθόνη, όλα εξελίχθηκαν με κινηματογραφική ταχύτητα και πληρότητα: Οι πέντε τσιγγάνες απωθούνται με εφ’όπλου... γκλίτσα την οποίαν κραδαίνει ο περιπτεριούχος. Τρείς μαστόρισσες συμπτύσσονται λίγα μέτρα μακρυά απ’το... οχυρό του περιπτέρου, αρπάζουν τις καρέκλες και ετοιμάζονται να τις εκσφενδονίσουν ενώ οι άλλες δύο σπεύδουν και αντεπιτίθενται με τα κασάκια. Η γκλίτσα του περιπτεριούχου εξουδετερώνει την επιθετική αιχμή και οι αθιγγανίδες περιορίζονται σε αψιμαχίες με πέτρες, μετά τη δεύτερη αποτυχία των καταδρομών με τις καρέκλες. Τέλος της μάχης. Θύματα δεν υπήρξαν, εκτός από μερικά καρεκλοπόδαρα. Τί είχε προηγηθή; Η συνηθισμένη επιχείρησις αγοράς μικροαντικειμένων με μεγάλο χαρτονόμισμα, «διαφωνίαι» στα ρέστα κ.τ.λ. Ο περιπτεριούχος όμως εγνώριζε το... κόλπο και δεν άργησε η... μάχη χωρίς ευτυχώς αίματα.
1971 Ο Νομάρχης κ. Γαλανόπουλος επεσκέφθη χθες την κοινότητα Παλαιοκλησίου και επελήφθη της εξετάσεως διαφόρων τοπικών ζητημάτων. Επ’ ευκαιρία ο κ. Νομάρχης ομιλών προς τους κατοίκους, οι οποίοι επεφύλαξαν εις αυτόν ενθουσιώδη υποδοχήν ανεφέρθη εις την ανάγκην της αυξήσεως τοπικώς της κρεατοπαραγωγής μετά τα θεσπισθέντα υπό της εθνικής κυβερνήσεως επαναστατικά κίνητρα δια τους παραγωγούς. Ο κ. Νομάρχης συνέστησεν εις τους κατοίκους την μετά σχολαστικότητος διατήρησιν της καθαριότητος εις την κοινότητα.
1973 Υπο του υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών εξεδόθη και ετέθη εις εφαρμογήν υγιεινομική διάταξις, δια την οποίας ο αντιτιτανικός εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός δια κάθε άτομον ηλικίας από 15- 60 ετών, δια το οποίον ήθελε κριθή αναγκαίος υπό της υγειονομικής αρχής. Οι παραβάται ή κηδεμόνες των ανηλίκων διώκονται και τιμωρούναι τά τας διατάξεις του Ποινικού Κώδικος.
1974 Ιερά Σύνοδος της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας συνέλθουσα σήμερον υπό την προεδρίαν του Αρχιεπισκόπου κ. Σεραφείμ προέβη δι’ εκλογής εις την πλήρωσιν των κενών μητροπολιτικών εδρών, ως ακολούθως: Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων: ο αρχιμανδρίτης της κ. Κλεώπας Θωμόπουλος. Εις τήνή Μητρόπολιν Αττικής ο μέχρι τούδε Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Δωροθέος. Εις την μητρόπολιν Θεσσαλονίκης, ο μέχρι τούδε μητροπολίτης Σάμου κ. Παντελεήμων, Τρίκκης και Σταγών ο επίσκοπος Ταλαντίου κ. Στέφανος. Καστοριάς ο αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Μαϊσιρος. Διδυμότειχου ο αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος Ταμπυρατζάκης. Σάμου ο αρχιμανδρίτης κ. Παντελεήμων Μπαρδάκος. Λαρίσης, ο αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος Παρακευαΐδης. Κιλκισίου, ο αρχιμανδρίτης κ. Αμβρόσιος Σταμενας. Χαλκίδος ο αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Βέργης. Αλεξανδρουπόλεως ο αρχιμανδρίτης κ. Άνθιμος Ρούσσος και Παραμυθίας, ο αρχιμανδρίτης κ. Τίτος Παπανάκος. Περί της μεσημβρίαν εγένοντο τα μηνύματα των νέων Μητροπολιτών από αύριον δε θα αρχίσουν αι χειροτονίαι αυτών. Κενή παραμένει εισέτι η έδρα της Μητροπόλεως Ζακύνθου η οποία θα πληρωθεί δι’ εκλογής υό της ιεραρχίας αργότερον. Ο νεός Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος θα χειροτονηθεί μαθαύριον (αύριον) Δευτέραν εις τον Μητροπολιτικόν ναό των Αθηνών υπό του Αρχιεπισκόπου κ. Σεραφείμ.
«« 15 / 7 / 2017 »»

Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Πρωτοσέλιδο

Ατζέντα
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Χρήσιμα

Σαν σήμερα (15/7)
Τοπικά
1974 : Ιερά Σύνοδος της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας συνέλθουσα σήμερον υπό την προεδρίαν του Αρχιεπισκόπου κ. Σεραφείμ προέβη δι’ εκλογής εις την πλήρωσιν των κενών μητροπολιτικών εδρών, ως ακολούθως: Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων: ο αρχιμανδρίτης της κ. Κλεώπας Θωμόπουλος. Εις τήνή Μητρόπολιν Αττικής ο μέχρι τούδε Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Δωροθέος. Εις την μητρόπολιν Θεσσαλονίκης, ο μέχρι τούδε μητροπολίτης Σάμου κ. Παντελεήμων, Τρίκκης και Σταγών ο επίσκοπος Ταλαντίου κ. Στέφανος. Καστοριάς ο αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Μαϊσιρος. Διδυμότειχου ο αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος Ταμπυρατζάκης. Σάμου ο αρχιμανδρίτης κ. Παντελεήμων Μπαρδάκος. Λαρίσης, ο αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος Παρακευαΐδης. Κιλκισίου, ο αρχιμανδρίτης κ. Αμβρόσιος Σταμενας. Χαλκίδος ο αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Βέργης. Αλεξανδρουπόλεως ο αρχιμανδρίτης κ. Άνθιμος Ρούσσος και Παραμυθίας, ο αρχιμανδρίτης κ. Τίτος Παπανάκος. Περί της μεσημβρίαν εγένοντο τα μηνύματα των νέων Μητροπολιτών από αύριον δε θα αρχίσουν αι χειροτονίαι αυτών. Κενή παραμένει εισέτι η έδρα της Μητροπόλεως Ζακύνθου η οποία θα πληρωθεί δι’ εκλογής υό της ιεραρχίας αργότερον. Ο νεός Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος θα χειροτονηθεί μαθαύριον (αύριον) Δευτέραν εις τον Μητροπολιτικόν ναό των Αθηνών υπό του Αρχιεπισκόπου κ. Σεραφείμ.
1971 : Ο Νομάρχης κ. Γαλανόπουλος επεσκέφθη χθες την κοινότητα Παλαιοκλησίου και επελήφθη της εξετάσεως διαφόρων τοπικών ζητημάτων. Επ’ ευκαιρία ο κ. Νομάρχης ομιλών προς τους κατοίκους, οι οποίοι επεφύλαξαν εις αυτόν ενθουσιώδη υποδοχήν ανεφέρθη εις την ανάγκην της αυξήσεως τοπικώς της κρεατοπαραγωγής μετά τα θεσπισθέντα υπό της εθνικής κυβερνήσεως επαναστατικά κίνητρα δια τους παραγωγούς. Ο κ. Νομάρχης συνέστησεν εις τους κατοίκους την μετά σχολαστικότητος διατήρησιν της καθαριότητος εις την κοινότητα.
1970 : Σκηνικό γουέστερν εκ του ... φυσικού χθες το απόγευμα. Και κατά σύμπτωσιν έξω από ένα περίπτερο χειμερινού κινηματογράφου ο οποίος προέβαλε άγριες μάχες με Απάτσι. Αλλαγή τώρα του σκηνικού στο διάλειμμα του έργου, εκ του φυσικού δε. Απλό το σκηνικό:Τρείς καρέκλες που ήταν κοντά στο περίπτερο, δύο άδεια καφάσια γκαζόζας και μια γκλίτσα μέσα στο περίπτερο. Και, όπως στην οθόνη, όλα εξελίχθηκαν με κινηματογραφική ταχύτητα και πληρότητα: Οι πέντε τσιγγάνες απωθούνται με εφ’όπλου... γκλίτσα την οποίαν κραδαίνει ο περιπτεριούχος. Τρείς μαστόρισσες συμπτύσσονται λίγα μέτρα μακρυά απ’το... οχυρό του περιπτέρου, αρπάζουν τις καρέκλες και ετοιμάζονται να τις εκσφενδονίσουν ενώ οι άλλες δύο σπεύδουν και αντεπιτίθενται με τα κασάκια. Η γκλίτσα του περιπτεριούχου εξουδετερώνει την επιθετική αιχμή και οι αθιγγανίδες περιορίζονται σε αψιμαχίες με πέτρες, μετά τη δεύτερη αποτυχία των καταδρομών με τις καρέκλες. Τέλος της μάχης. Θύματα δεν υπήρξαν, εκτός από μερικά καρεκλοπόδαρα. Τί είχε προηγηθή; Η συνηθισμένη επιχείρησις αγοράς μικροαντικειμένων με μεγάλο χαρτονόμισμα, «διαφωνίαι» στα ρέστα κ.τ.λ. Ο περιπτεριούχος όμως εγνώριζε το... κόλπο και δεν άργησε η... μάχη χωρίς ευτυχώς αίματα.
1966 : Ο κ. Ηλίας Ζιώγας δικηγόρος επεσκέφθη τον Νομάρχην κ. Παπαδάκον πρό της αναχωρήσεώς του εις Αργιθέαν προς εξέτασιν διαφόρων ζητημάτων και ιδία της βατότητος των οδών και διετύπωσεν δίκαια παράπονα των κατοίκων διά την μη εισέτι χορήγησιν αδειών κινήσεως των φορτοεπιβατικών αυτοκινήτων προς εξυπηρέτησίν των.
Εθνικά - Διεθνή
1973 : Υπο του υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών εξεδόθη και ετέθη εις εφαρμογήν υγιεινομική διάταξις, δια την οποίας ο αντιτιτανικός εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός δια κάθε άτομον ηλικίας από 15- 60 ετών, δια το οποίον ήθελε κριθή αναγκαίος υπό της υγειονομικής αρχής. Οι παραβάται ή κηδεμόνες των ανηλίκων διώκονται και τιμωρούναι τά τας διατάξεις του Ποινικού Κώδικος.
1969 : Δι’ αποφάσεως του υπουργού Γεωργίας η σπο- ροσυγκέντρωσις ήρχισεν από της 10ης τρέχοντος μηνος και θα λήξη την 31 Δεκεμβρίου, αί δε τιμαί καθωρίσθησαν ως ακολούθως: Σιτού σκληρού Α’ σταδίου 5,20 α’ κατηγορίας 4,20 και β’ 4,10. Σιτού μαλακού Α’ σταδίου 4,60 α’ κατηγορίας 3,60 και β’ 3,50 Ποικιλίας Γ-46025 εκτάκτου συγκεντρώσεως 3,40 Κριθής Α’ σταδίου 4, α’ κατηγορίας 3,20 και β’ 3,10 Υπό του υπουργείου Γεωργίας διετέθη πίστωσις 1 εκ. 500 χιλ. διά την επιδότησιν αγοράς μηχανη- μάτων καλλιέργειας βάμβακος έτους 1969 υπό παραγωγών του Νομού. Επίσης διετέθη πίστωσις 33 χιλ. δι’ επιδότησιν αγοράς μέχρι 20% μηχανημάτων καλλιεργείας ζα- χαροτεύτλων κατά το τρέχον έτος
1967 : * Η υπηρεσία ασφαλείας Θεσσαλονίκης επέτυχε την εξάρθωσιν πενταμελούς ομάδας του παρανόμου μηχανισμού του ΚΚ, η οποία είχεν ως έργον την αναγραφήν εις τας οδούς και τα δημόσια κ τίρια διαφόρων συνθημάτων κατά της ελληνικής κυβερνήσεως. Τα όργανα της ασφαλείας ετέθησαν υπό παρακολούθησιν των ατόμων αυτών, τα οποία και συνέλαβον την 7ην Ιουλίου εις δύο σημεία της πόλεως καθ’ ήν στιγμήν ανέγραφον διάφορα συνθήματα εις τους τοίχους. Θα παραπεμφθούν εις το Στρατοδικείον.

Δημοσκόπιση

Σήμερα Γιορτάζουν
Κήρυκος , Ιουλίττα