E-paper

Κινηματογράφος

Καιρός

Ζώδια

Κριός

Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος
Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός
Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθύες

 Φανούριος 
Έτος Γεγονός
1968 Υπό του Δασαρχείου εξεδόθη η κάτωθι απαγορευτική διάταξις Θήρας: 1) Ορίζομεν χρόνον ενάρξεως της θήρας. 2) Των λοιπών θηραμάτων, πλην των ελάφου, δορκάδος, αιγάγρου, φασιανού, πεδινής, πέρδικος και κοσσύφου, δι’ ά ισχύουν Δ.Α.Δ. την 25/8/67 και επιτρέπομεν την θύραν του των καθ’ όλας τας ημ΄μερας της εβδομάδος και μέχρι της 30/9/1967. 2) Απαγορεύομεν: α) την θήραν καθ’ άπασαν την περιφέρειαν του καθ’ ημάς Δασαρχείου, παντός θηράματος από 1ης Οκτωβρίου 1967 μέχρι 10 Μαρτίου 1968 και δι’ όλας τας ημέρας της εβδομάδος πλην της Τετάρτης και Κυριακής και των ημερών αργίας ήτοι 28ης Οκτωβρίου, 1ης και 2ας Χριστουγέννων, 1ης του έτους και των Θεοφανείων 1968. β) Τον φόνον υπό εκάστου κυνηγού πλέον του ενός λαγού και τριών περδίκων δι’ εκάστην έξοδον αυτού προς θήραν.
1971 Το Διοικητικόν Συμβούλιον της ΕΠΟ κατά την χθεσινήν του συνεδρίασιν καθόρισε τας ομάδας που θα μετάσχουν εις τους τρείς ομίλους της Β’ Εθνικής και απεφάσισε όπως οι αγώνες της εν λόγω κατηγορίας αρχίσουν την 10ην Οκτωβρίου. Η κλήρωσις των αγώνων θα διεξαχθή την 3ην Σεπτεμβρίου παρουσία των εκπροσώπων όλων των σωματείων. Εις έκαστον όμιλον μετέχουν αι κάτωθι ομάδες: Α’ ΟΜΙΛΟΣ ΟΦΗ, Αρτα, Αίας, Αργοναύτης, Γιάννενα, Καλλιθέα, Καλαμάτα, Κόρινθος, Λεωνίδας, Σπάρτης, Ορφεύς Αθηνών, Αίγιον, Αγρίνιον, Παναρκαδικός, Πύργος, Ναύπλιον, Ασπρόπυργος, Χανιά. Β’ ΟΜΙΛΟΣ Προοδευετική, Αναγέννησις Καρδίτσης, Α.Ο. Καρδίτσης, Μυτιλήνη, Ατρόμητος Αθηνών, Ατρόμητος Πειραιώς, Βύζας, Εθνικός Αστήρ, Αχαρναϊκός, Ιωνικός, Κορωπί, Λαμία, Ελευσίνα, Λεβαδιά, Ορχομενός, Ρόδος, Α.Ο. Ρούφ, Χαλκίδα. Γ’ ΟΜΙΛΟΣ Πανσερραϊκός, Καλαμαριά, Κρύα Βρύση, Δόξα Δράμας, Εδεσσαϊκός, Καστοριά, Κοζάνη, Κιλκίς, Λάρισα, Μακεδονικός, Νάουσα, Ξάνθη, Ορέστης, Πανδραμαϊκός, Πανθρακικός, Γρεβενά, Φοίνιξ, Φλώρινα.
1972 Εκ του Αρχηγείου Χωροφυλακής ανακοινούται ότι εξεδόθησαν τα αποτελέσματα του διενεργηθέντος την 4ην Αυγούστου 1972 διαγωνισμού, υπό μορφήν τεστ, προσλήψεως 25 γυναικών δοκίμων χωροφυλάκων αποφοίτων σχολών Μέσης εκπαιδεύσεως ο δε καταρτισθείς πίναξ των επιτυχουσών εδημοσιεύθη δια τοιχοκολλήσεως εις το αρχηγείον Χωροφυλακής, όπου αι ενδιαφερόμεναι δύνανται να λαμβάνουν γνώσιν.
1973 Μετρημένα εικοσιτετράωρα απομένουν ακόμη από την στιγμή που θα δοθεί το σύνθημα για την έναρξη της μεγάλης «μάχης» των εισαγωγικών εξετάσεων, στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Περισσότεροι από 55.000 υποψήφιοι, θα διεκδικήσουν εφέτος την κατάληψι 15.640 θέσεων που ορίσθησαν από το Υπουργείο Παιδείας. Και οι πιθανότητες επιτυχίασς που εκ των δεδομένων περιορίζονταισ το «ένα προς τέσσερα» περίπου, καθιστούν τον αγώνα των υποψηφίων σκληρό. Οι υποψήφιοι προετοιμάονται για μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία, όπου όλοι οι παράγοντες γνώσις τύχη, ψυχικό σθένος, θα παίξουν τον ρόλο τους. Ο παράγων «φροντιστήριο» κατέστη ήδη εκ των πραγμάτων απαραίτητος φορεύς προετοιμασίας για τον μεγάλο μαραθώνιο των υποψηφίων. Οι προτιμήσεις των τελευταίων στρέφονται κατά μεγαλύτερο ποσοστό προς τις σχολές των: οικονομικού, διδασκαλικού, ιατρικού και φυσικομαθηματικού κύκλων, ενώ ανάλογον είναι το ενδιαφέρον και προς τις Πολυτεχνικές, νομικές και φιλολογικές σχολές. Αντιθέτως μειωμένες αισθητά, έναντι των προηγούμενων ετών εμφανίζονται αι προτιμήσεις των υποψηφίων εφέτος προς τις σχολές του γεωπονοδασολογικού κύκλου.
1974 Αι εισαγωγικαί εξετάσεις της σχολής Κοινωνικής Προνοί́ας διακονισσών (τμήμα εκπαιδεύσεως Κοινωνικών Λειτουργών) θα διενεργηθούν το τρίτον δεκαήμερον του Σεπτεμβρίου. Αι υποψήφιαι οι οποίαι θα κριθούν κατάλληλοι μετ’ αλλεπαλλήλους συνεντεύξεις θα εξετασθούν γραπτώς εις τα μαθήματα: Εκθεσις ιδεών, στοιχεία ψυχολογίας, Χριστιανικήηθικήκαι ιστορία των νεωτέρων χρόνων. Εξ άλλου από 20 έως 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν αι επαναληπτικαί εισιτήριοι εξετάσεις διά τας Μέσας ιερατικάς σχολάς.
«« 27 / 8 / 2017 »»

Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Πρωτοσέλιδο

Ατζέντα
Κυ Δε Τρ Τε Πε Πα Σα
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Χρήσιμα

Σαν σήμερα (27/8)
Τοπικά
1972 : Εκ του Αρχηγείου Χωροφυλακής ανακοινούται ότι εξεδόθησαν τα αποτελέσματα του διενεργηθέντος την 4ην Αυγούστου 1972 διαγωνισμού, υπό μορφήν τεστ, προσλήψεως 25 γυναικών δοκίμων χωροφυλάκων αποφοίτων σχολών Μέσης εκπαιδεύσεως ο δε καταρτισθείς πίναξ των επιτυχουσών εδημοσιεύθη δια τοιχοκολλήσεως εις το αρχηγείον Χωροφυλακής, όπου αι ενδιαφερόμεναι δύνανται να λαμβάνουν γνώσιν.
Εθνικά - Διεθνή
1974 : Αι εισαγωγικαί εξετάσεις της σχολής Κοινωνικής Προνοί́ας διακονισσών (τμήμα εκπαιδεύσεως Κοινωνικών Λειτουργών) θα διενεργηθούν το τρίτον δεκαήμερον του Σεπτεμβρίου. Αι υποψήφιαι οι οποίαι θα κριθούν κατάλληλοι μετ’ αλλεπαλλήλους συνεντεύξεις θα εξετασθούν γραπτώς εις τα μαθήματα: Εκθεσις ιδεών, στοιχεία ψυχολογίας, Χριστιανικήηθικήκαι ιστορία των νεωτέρων χρόνων. Εξ άλλου από 20 έως 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν αι επαναληπτικαί εισιτήριοι εξετάσεις διά τας Μέσας ιερατικάς σχολάς.
1973 : Μετρημένα εικοσιτετράωρα απομένουν ακόμη από την στιγμή που θα δοθεί το σύνθημα για την έναρξη της μεγάλης «μάχης» των εισαγωγικών εξετάσεων, στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Περισσότεροι από 55.000 υποψήφιοι, θα διεκδικήσουν εφέτος την κατάληψι 15.640 θέσεων που ορίσθησαν από το Υπουργείο Παιδείας. Και οι πιθανότητες επιτυχίασς που εκ των δεδομένων περιορίζονταισ το «ένα προς τέσσερα» περίπου, καθιστούν τον αγώνα των υποψηφίων σκληρό. Οι υποψήφιοι προετοιμάονται για μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία, όπου όλοι οι παράγοντες γνώσις τύχη, ψυχικό σθένος, θα παίξουν τον ρόλο τους. Ο παράγων «φροντιστήριο» κατέστη ήδη εκ των πραγμάτων απαραίτητος φορεύς προετοιμασίας για τον μεγάλο μαραθώνιο των υποψηφίων. Οι προτιμήσεις των τελευταίων στρέφονται κατά μεγαλύτερο ποσοστό προς τις σχολές των: οικονομικού, διδασκαλικού, ιατρικού και φυσικομαθηματικού κύκλων, ενώ ανάλογον είναι το ενδιαφέρον και προς τις Πολυτεχνικές, νομικές και φιλολογικές σχολές. Αντιθέτως μειωμένες αισθητά, έναντι των προηγούμενων ετών εμφανίζονται αι προτιμήσεις των υποψηφίων εφέτος προς τις σχολές του γεωπονοδασολογικού κύκλου.
1971 : Το Διοικητικόν Συμβούλιον της ΕΠΟ κατά την χθεσινήν του συνεδρίασιν καθόρισε τας ομάδας που θα μετάσχουν εις τους τρείς ομίλους της Β’ Εθνικής και απεφάσισε όπως οι αγώνες της εν λόγω κατηγορίας αρχίσουν την 10ην Οκτωβρίου. Η κλήρωσις των αγώνων θα διεξαχθή την 3ην Σεπτεμβρίου παρουσία των εκπροσώπων όλων των σωματείων. Εις έκαστον όμιλον μετέχουν αι κάτωθι ομάδες: Α’ ΟΜΙΛΟΣ ΟΦΗ, Αρτα, Αίας, Αργοναύτης, Γιάννενα, Καλλιθέα, Καλαμάτα, Κόρινθος, Λεωνίδας, Σπάρτης, Ορφεύς Αθηνών, Αίγιον, Αγρίνιον, Παναρκαδικός, Πύργος, Ναύπλιον, Ασπρόπυργος, Χανιά. Β’ ΟΜΙΛΟΣ Προοδευετική, Αναγέννησις Καρδίτσης, Α.Ο. Καρδίτσης, Μυτιλήνη, Ατρόμητος Αθηνών, Ατρόμητος Πειραιώς, Βύζας, Εθνικός Αστήρ, Αχαρναϊκός, Ιωνικός, Κορωπί, Λαμία, Ελευσίνα, Λεβαδιά, Ορχομενός, Ρόδος, Α.Ο. Ρούφ, Χαλκίδα. Γ’ ΟΜΙΛΟΣ Πανσερραϊκός, Καλαμαριά, Κρύα Βρύση, Δόξα Δράμας, Εδεσσαϊκός, Καστοριά, Κοζάνη, Κιλκίς, Λάρισα, Μακεδονικός, Νάουσα, Ξάνθη, Ορέστης, Πανδραμαϊκός, Πανθρακικός, Γρεβενά, Φοίνιξ, Φλώρινα.
1968 : Υπό του Δασαρχείου εξεδόθη η κάτωθι απαγορευτική διάταξις Θήρας: 1) Ορίζομεν χρόνον ενάρξεως της θήρας. 2) Των λοιπών θηραμάτων, πλην των ελάφου, δορκάδος, αιγάγρου, φασιανού, πεδινής, πέρδικος και κοσσύφου, δι’ ά ισχύουν Δ.Α.Δ. την 25/8/67 και επιτρέπομεν την θύραν του των καθ’ όλας τας ημ΄μερας της εβδομάδος και μέχρι της 30/9/1967. 2) Απαγορεύομεν: α) την θήραν καθ’ άπασαν την περιφέρειαν του καθ’ ημάς Δασαρχείου, παντός θηράματος από 1ης Οκτωβρίου 1967 μέχρι 10 Μαρτίου 1968 και δι’ όλας τας ημέρας της εβδομάδος πλην της Τετάρτης και Κυριακής και των ημερών αργίας ήτοι 28ης Οκτωβρίου, 1ης και 2ας Χριστουγέννων, 1ης του έτους και των Θεοφανείων 1968. β) Τον φόνον υπό εκάστου κυνηγού πλέον του ενός λαγού και τριών περδίκων δι’ εκάστην έξοδον αυτού προς θήραν.

Δημοσκόπιση

Σήμερα Γιορτάζουν
Φανούριος